Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Samsung galaxy s6
  • Samsung galaxy s6
  • Samsung galaxy s6
  • Samsung galaxy s6
  • Samsung galaxy s6
  • Samsung galaxy s6
  • Samsung galaxy s6
  • Samsung galaxy s6
  • Samsung galaxy s6
  • Samsung galaxy s6

Samsung galaxy s6

Cijena
99,54 €
Šifra oglasa: 26364635

Osnovne informacije

Lokacija
Istarska, Rovinj, Rovinj
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Samsung galaxy s6 kompletno ispravan i funkcionalan sa napuknutim staklom telefona. Telefon ima i zastitno staklo. Ima racun, garancija istekla. Cijena 800 kuna NE ZAMJENE
Šesta generacija Samsungovog top modela je stigla. Prva, druga i treća ovoj su kompaniji osigurale visok rast prodaje i dobiti početkom ovog desetljeća, što ju je lansiralo u zvijezde. Četvrta generacija S serije se nije pretjerano proslavila jer nije polučila dodatni rast, iako je postigla otprilike jednako dobre prodajne rezultate. Peta generacija je, pak, pokazala se publika na neki način zasitila jednog te istog dizjana koji se provlačio godinama, ali je isto tako postala i zahtjevnija. Naime, plastična kućišta u koje je Samsung tradicionalno pakirao svoje najskuplje modele, jednostavno je pregazilo vrijeme, što je pred ovu kompaniju postavilo nove izazove. Tako je Samsung prošle godine okrenuo ploču i svoje uređaje počeo opremati metalnim kućištima (Galaxy Alpha, Note 4, Note 4 Edge, Galaxy A3 i A5), a sada je na red stigla i S serija.
Tako Galaxy S6 dolazi u metalnom kućištu. Pored toga donosi staklenu pozadinu, ali istovremeno izbacuje utor za memorijsku karticu i izmjenjivu bateriju, što će dio korisnika sigurno zamjeriti. Naravno, nije lako iskombinirati sve zadane smjernice, pa se nešto moralo žrtvovati. Uostalom, tko bi svima ugodio?
Ono što će većinu najprije ubosti u oko je velika sličnost s iPhoneom 6. Možemo sad diskutirati o tome je li Samsung ponovo kopirao dizajn iPhonea, kao i o tome može li Apple patentirati radijuse kutova, no svakom razumnom je u startu jasno da je Apple Samsungova najveća inspiracija, ali i frustracija.
Galaxy S6 donosi još jednu novost, a to je potpuno oslanjanje na pogonski stroj proizveden unutar kuće. Tako na ovom modelu nećemo vidjeti Qualcommov Snapdragon kao do sada, već isključivo Samsugov Exynos SoC.
Bilo kako bilo, Samsung Galaxy S6, navodno interno nazvan “Project Zero”, predstavlja svojevrsnu prekretnicu, koja bi kompaniji trebala osigurati novi rast, tj. povećati prihode i dobit koji su u protekloj godini drastično pali, a kakav je dojam na nas ostavio, pročitajte u nastavku.
GLAVNE KARAKTERISTIKE
Dimenzije
143,4 x 70,5 x 6,8 mm
Masa
138 grama
Zaslon
5,1″ Super Amoled 2560 x 1440, 577 ppi, Gorilla Glass 4
SoC
Samsung Exynos 7 Octa 7420
CPU
4x Cortex-A53 na 1,5 GHz +4x Cortex-A57 na 2,1 GHz
RAM
3 GB
Interna memorija
32 GB (dostupno 25 GB)
Micro SD
Ne
Povezivanje
WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotspot, DLNA, A-GPS, Bluetooth, NFC, IR, USB on-the-go
3G
HSPA+ DC
4G
LTE Cat. 6
OS
Android 5.o Lollipop
Kamera
16 MP/4K/OIS
Prednja kamera
5 MP/1080p
Baterija
Neizmjenjiva baterija
Nema utor za memorijsku karticu
Vjerojatno najbolji zaslon na tržištu
Nije otporan na vodu i prašinu
TouchWiz je sada brži i fluidniji
Visoka cijena
Poboljšan čitač otisaka prstiju
Vrhunska kamera
DIZAJN I KUĆIŠTE
Kao što je u uvodu već rečeno, malo tko će reći da Samsung Galaxy S6 nije inspiriran iPhoneom 6, a tome najviše pridonosi metalni okvir, koji prvi upada u oko. Ni sprijeda situacija nije ništa drukčija, osim što je vidljivo da je uređaj veći i da na dnu ima home tipku drukčijeg oblika. Ono po čemu se, pak, prilično razlikuje od iPhonea je poleđina. Ovdje imamo staklenu (Gorilla Glass 4) površinu koja je potpuno drukčija od iPhoneovog aluminija, ali i od plastičnog poklopca kojeg smo vidjeli na prethodnicima. U odnosu na Galaxy S5, S6 je vidljivo tanji (6,8 mm prema 8,1 mm), a sa svojih 138 grama i malčice lakši.
Dakle, imamo metalni okvir sa staklom s prednje i stražnje strane, što svakako odgovara nekakvim premium kriterijima. Da ne bi bilo zabune, uređaj izgleda zaista izgleda reprezentativno i malo tko će nakon nakon držanja u ruci ostati ravnodušan. S druge strane, ovakav koncept kućišta za sobom povlači veće rizike od oštećenja. Plastika, ma koliko izgledala lošije od aluminij-staklo kombinacije, ipak je izdržljivija i manje podložna ogrebotinama i pucanju. Uz gubitak utora za memorijsku karticu i izmjenjivu bateriju, na ovom je modelu žrtvovana i otpornost na vodu i prašinu koju smo imali na prethodniku.
Kombinacija metala i stakla osigurava zaista izvrstan osjećaj u ruci, ali u isto vrijeme uzrokuje i srčane probleme zbog straha od ispadanja na pod, nakon čega se vjerojatno ne bi dobro proveo. Također, staklena površina na poleđini je prilično osjetljiva na tragove prstiju, što u glavnom vrijedi za tamniju varijantu, dok se na bijelom manje primjete.
Fizičke tipke raspoređene su kao i na mnogoj drugoj braći. Ona za uključivanje nalazi se na desnom boku, s a za podešavanje glasnoće na lijevom. Razlika u odnosu na prethodne modele je u tome što su ove dvije tipke sada razdvojene, što će olakšati manipulaciju
SIM utor je nano formata, a nalazi se sa strane, odmah ispod tipke za uključivanje.
Dvije kapacitivne tipke oko home tipke imaju pozadinsko osvjetljenje, ali je izostala mogućnost podešavanja njegovog trajanja što osobno vidim kao nedostatak.
Na stražnjoj strani nalazimo modul kamere u društvu s LED bljeskalicom i čitačem otkucaja srca, koji su se lijepo uklopili u staklenu površinu. Istina, kamera poprilično strši i bit će potrebna doza opreza prilikom odlaganja. Također, prilikom postavljanja na stol ili bilo koju drugu ravnu površinu, ovo izbočenje uzrokuje klackanje, ali ipak ne u većoj mjeri, tako da će npr. pisanje poruke proteći bez problema.
Oglas objavljen
08.09.2020. u 14:37
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
2132 puta