Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Heljda i heljdina kaša
  • Heljda i heljdina kaša
  • Heljda i heljdina kaša

Heljda i heljdina kaša

Cijena
0,93 €
Šifra oglasa: 31102664

Osnovne informacije

Lokacija
Međimurska, Orehovica, Orehovica

Opis oglasa

Prodaje se domaća, netretirana, pročišćena heljdina kaša i heljda za sjeme, preradu i hranidbu životinja. Cijena :
Heljdina kaša= 20,00kn/kg
Heljda za preradu, sjeme= 7 kn/kg

Heljda se preporučuje za prehranu zbog visokih prehrambenih vrijednosti nutrijenata, tj. značajne količine ključnih minerala i vitamina, čine ovu namirnicu osobito prikladnom i cijenjenom u prehrani.

Bogata je ugljikohidratima i sadrži sporo probavljivi škrob, koji izaziva postupan rast šećera u krvi. To znači da je vrlo dobra namirnica za ljude s povišenim šećerom u krvi i za one koji moraju paziti na prekomjerni unos kalorija.

Heljdina kaša jedan je od najboljih izvora bjelančevina u biljnom svijetu. U usporedbi s drugim žitaricama ima iznimno visoku biološku vrijednost i iskoristivost bjelančevina. Organizam može iskoristiti 74% bjelančevina iz heljde. Ona sadrži sve esencijalne aminokiseline u odgovarajućim omjerima i ima naročito visok sadržaj lizina koji je vrlo bitan za iskoristivost i pretvorbu bjelančevina.

Masnoće su u heljdinoj kaši prisutne u manjim količinama i sa zdravstvenog stajališta veoma su dobre jer sadrže dosta nezasićenih masnih kiselina i lecitina, važnog u razvoju djece. Heljdina je kaša i odličan izvor niacina, pantotenske kiseline, vitamina B1, vitamina E, magnezija, fosfora i željeza te dobar izvor vitamina B2 i kalija.
Oglas objavljen
20.06.2020. u 11:00
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
812 puta