Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • ORGANIK 500ml - protiv varoe, vapnenastog lega, nozemoze!!

ORGANIK 500ml - protiv varoe, vapnenastog lega, nozemoze!!

Cijena
17,25 €
Šifra oglasa: 32198295

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Đakovo, Đakovo

Opis oglasa

ORGANIK je najsličniji proizvod več poznatom BIO VIT CLEAN u također odlično dijeluje protiv varoje destructor , vapnenasto legla , nozemoze

Nakon 7 godina primjene i preko 5 000 tretiranih košnica . Djeluje čak i na visokim temperaturama do 25 C te ima produženo dijelovanje i do 7 dana .
Preparat se pokazao kao jedino potrebno sredstvo uspiješno kod tretmana u prolječe te u ljetnom a i u zimskom tretmanu protiv varoje destructor . Prvi puta je upotrebljeno 2015 g . Eterična ulja i ljekovito bilje imaju odličan učinak kod suzbijanja krečnog ( vapnenastog ) legla . Čak i pčelinje zajednice takozvani inkubatori varoje destructor nakon tretmana i velikog pada varoje se odlično razvijaju u proljeće .
U ORGANIKU su voda šećer 3 org. kiseline, eterična ulja, ljuta paprika , ljekovito biljke, propolis otopina, vitamini i prehranbeni aditivi. Ukupno 25 stavki .Sve je to sastavni dio hrane i pića koji su u širokoj u potrebi. Ja savjetujem da dok se pčele tretiraju da im se u to vrijeme daje malo sirupa. Ako ima malo paše onda ne treba sirup. Najbolji rezultati se postišu kada uklonimo pčelinje leglo iz košnice jer varoja nema se gdje sakriti . ( pogledajte taj oglas , izolatori jedno ili tro okvirni te blokatori za pčelinju maticu )

ORGANIKOM je organsko sredstvo u primjeni po broju tretiranja i količini . Nije štetno ako se pređu popisane doze prilikom tretiranja. Dobra diagnostika omogučava racionalno korištenje. Nakon tretmana ORGANIKOM u medu ne nalazimo nikakve rezidue.

Djelovanje:

Protiv parazita, ( Varroa destruktor i Akaroza)
Protiv bakterija, ( široki spektar )
Protiv virusa, ( večinu virusa )
Protiv gljivica, ( krečno – vapneno leglo )
Poboljšava higijenu pčela, ( čišćenje košnice i bolesnog legla )
Povećava radnu aktivnost pčela,
Produljuje život pčela i poboljšava probavu, ( Nozemoza )
Poboljšava cirkulaciju.
Poboljšava izmjenu tvari,
Povećava zaleganje pčelinje matice ,
Povećava rad i lučenje žlijezda.
Repelent. ( odbija krpelje i remeti njihov razvoj )

SASTAV: Extrekat ljekovitog bilja,eterična ulja,ljuta paprika , nosioci dijelatne tvari,organske kiseline,osviježivači , glicerin,propolis,emulgatori.Pčele se tretiraju 3 – 5 ml po ulici .Tretiramo samo pčele koje se nalazi u plodištu . Pod jednom ulicom podrazumjeva se 1 ulica gusto zaposjednuta pčelama na LR , DB ili drugim okvirima . Ukoliko imamo 2 plodišna nastavka količina se rasporedi na 2 plodišna tijela . Moguče je tretirati samo jedno plodišno tijelo zatim če pčele prenjeti kontaktno na sve pčele u košnici .

Ljetni tretman : tada su pčele obično raspuštene tako da treba približno utvrditi broj punih ulica sa pčelama. Posebno kod mladih rojeva koji se nalaze u jednom tijelu .

Te je preporuka sa dozatorom preciznije izvršiti tretman ORGANIKOM .

TRETIRANJE PČELJINJE ZAJEDNICE : može se obaviti proljetno tretiranje 1-3 x počevši od 01.04 tekuče godine ,osnovni tretman ljeto/jesen 4 x svakih 6 – 10 dana ,

zimski tretman bez legal 1x , obično sačekamo 10 dana nakon što leglo stane kako bi sva varoa izašla iz legla. Poželjno je da imao antivaroznu podnicu ( AV) . Prilikom osnovnog, ljetno/jesenji tretmana , one pčeljinje zajednice koje i nakon zadnjeg tretmana pokažu pad večeg broja varoe ( inkubatori ) treba nastaviti tretirati .

Uz dobru diagnostiku , optimalne uslove u ljetnom / jesenskom može se smanjiti broj tretiranja na manje od 3 x I još jedan na inkubatore kao i količina ali ne manje od 3ml po ulici. Ukoliko imate stvarni uvid u stanje varoe u pčeljinjoj zajednici količina po jednoj ulici se može smanjiti . Posebno u period kada se smanjuje količina poklopljenog legal . Tretiranje se može vršiti tokom cijelog dana s tim da je bolje kasno naveče ili rano ujutro kada su sve pčele na okupu . Kod zimskog tretmana poželjno je sadržaj blago zagrijati na temperature tijela . Osobna iskustva su mi pokazala da na temperaturama od 5-8 C i velikoj vlagi u zraku preko 80 % se postižu najbolji rezultati u zimskom tretmanu .

Sadržaj u boci prije svake upotrebe dobro protresti. Tečnost koja se ne potroši držati na tamnom i hladnom mjestu dobro zatvorena . Kada se boca otvori najbolje upotrijebiti u roku od 6 mjeseci . Uz bocu dobijete čep za tanki mlaz koji ima malu rupicu kako bi precizno dozirali raspoređivanje tekučine po pčelama koje se nalaze u ulicama .




Cijena 500ml = 120,00kn


Brza dostava na kućnu adresu, plaćanje pouzećem.
Dostava se vrši HP Ekspresom ili Overseasom.

Naručiti možete mailom (ljekarna.vitalis@gmail.com)
ili pozivom na tel. 031/ 496 - 577.

Za tvrtke imamo mogućnost veleprodaje.

Vitalis d.o.o.
Pavićeva 32
31400 Đakovo

Za sve informacije ili pitanja, dostupni smo na tel:
031/ 496 - 577



Radno vrijeme:
ponedjeljak - petak 8.00 do 16.00h
subotom 8.00 do 13.00h

Kliknite na "Posjetite ovu Njuškalo trgovinu" i
pogledajte naše ostale oglase.

www.vitalis-djakovo.com

Karta

Objekti u blizini
Oglas objavljen
26.07.2022. u 09:25
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
1982 puta