Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • MAGNEZIJ KLORID HEXAHIDRAT 100 ML

MAGNEZIJ KLORID HEXAHIDRAT 100 ML

Cijena
15,93 €
Šifra oglasa: 27473488

Osnovne informacije

Lokacija
Splitsko-dalmatinska, Makarska, Makarska

Opis oglasa

MAGNEZIJ KLORID HEXAHIDRAT 100 ML

U 5 potisaka našeg spreja nalazi se gornja dnevna preporučena doza. Uz svakodnevno korištenje traje 3 mjeseca. Dodatno je obogaćen eteričnim uljima lavande i čajevca.

Pakiranje: 100 ml

Osobito se preporučuje sportašima te svim osobama koje su pod fizičkim ili psihičkim stresom. Magnezij postoji u nekoliko oblika, ali magnezijev klorid se brzo otapa u vodi i u organizmu se lako apsorbira. Magnezijev klorid se ponekad naziva nigari (ovaj izraz potječe iz Japana gdje se mnogo proizvodi i koristi). On zgušnjava mlijeko od soje (za izradu tofua – sira od soje). U Japanu se nigari dosta upotrebljava otopljen u vodi kao dodatak prehrani.

To je posve prirodni spoj u obliku soli. Glavni sastojak je magnezijev klorid (više od 95%) te sadrži ponešto natrijevog i kalijevog klorida. Proizvodi se od morske vode postupcima filtriranja i koncentriranja. Nakon što se ukloni kristalizirani natrijev klorid, smjesa se zagrijava i hladi. Potom se kristalizira magnezijev klorid koji se lomi u listiće i pakira. Kristaliće magnezijevog klorida najsigurnije je čuvati na posve suhom i tamnom mjestu pri temperaturi do 25°C, jer su jako skloni privlačiti vlagu iz zraka.

I na kraju se postavlja pitanje kako je najbolje koristiti magnezijev klorid? Okus ove soli je gorko slan, pa je uvijek razrjeđujemo vodom. Za nadopunu prehrane magnezijem, preporučuje se uzimati jednom dnevno: ½ čajne žlice otopimo u 1 dl vode i popijemo. Inače, ½ čajne žlice (približno 2,5 g) sadrži 80% preporučene dnevne doze magnezija (299 mg).

Kod ovog oblika magnezija izvrsno je to što se osim oralnim uzimanjem u organizam lako unosi (apsorbira) putem kože, što je prednost osobama kojima je problem piti otopinu. Tako ga možemo dodavati u kupke koje su osobito dobre za opuštanje mišića te protiv raznih bolova i grčeva. U kadu tople vode umiješamo i rastopimo magnezijev klorid – otprilike 250 g na 25 l vode. Prema želji mogu se dodati eterična ulja. Također, možemo načiniti i kupku samo za noge.

Kod uzimanja veće količine magnezijevoga klorida može doći do pojave mekše stolice ili proljeva. Drugih štetnih djelovanja i nuspojava uglavnom nema. Prije uzimanja ovog oblika magnezija bubrežni bolesnici trebali bi se posavjetovati sa svojim liječnikom.

POGLEDAJTE NAŠ CJELOKUPNI ASORTIMAN ČAJEVA I DODATAKA PREHRANI SA DETALJNIM OPISOM I CIJENAMA NA: Posjetite ovu Njuškalo trgovinu te klikom na http://www.kucacajamakarska.com/

Web trgovina prodavača

Karta

Objekti u blizini
Oglas objavljen
13.12.2022. u 12:47
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
934 puta