Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Pau d’Arco/ Taheebo 500 mg - Swanson

Pau d’Arco/ Taheebo 500 mg - Swanson

Cijena
13,14 €
Šifra oglasa: 28065931

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Trnje, Vrbik

Opis oglasa

Pau d’Arco/ Taheebo 500 mg - Swanson
Cijena: 99,90 kn

Pau d’ Arco, poznat i kao Taheebo (ili lapacho), dolazi iz unutarnje kore stabla Tabebuia avellanedae, koje se obično nalazi u južnoameričkim prašumama, a može narasti i do 90 metara. Taheebo je zapravo indijansko ime za unutarnju koru Lapacho drveta. Upravo je kora ljekoviti dio drveta. Aktivna djelatna supstanca dobiva se guljenjem unutrašnje kore sa samoniklih i plantažiranih stabala.
Tabebuia avellanedae ima duboke korijene, čvrsto je i otporno je na loše i ekstremne vremenske uvjete. Južnoamerički domoroci često su isticali su gotovo nevjerojatnu činjenicu. Unatoč vlažnosti prašume, odnosno prirodnom staništu na kojem drvo raste, stablo nikada nije bilo zaraženo gljivicama i mikrobima.
Urođenički narodi Centralne i Južne Amerike koriste taheebo u liječenju zaraznih bolesti, rana, posjekotina i različitih oblika karcinoma. Karipski narodni iscjelitelji primjenjuju smjesu lista i kore stabla taheeba u liječenju bolnih stanja kralježnice, zubobolje pa čak i kod spolno prenosivih bolesti te kao afrodizijak. Indijanci, potomci drevnih Inka nazvali su ga "sveto drvo" upravo zbog svog višestrukog djelovanja. Ostali narodi upoznali su važnost ove impresivne biljke tek 1977. godine kada je etnobotaničar dr. Teodoro Meyer prvi put u Argentini primjenio koru taheeba za liječenje mnogih, pa i kancerogenih bolesti. Kako je učinak liječenja bio pozitivan, taheebo je kao

Sastojci u dnevnoj dozi:Četiri kapsule sadrže 2 g praha unutarnje kore biljke Tabebuia avellanedae

Sastojci: Prah kore biljke Tabebuia avellanedae, želatina, može sadržavati jedno ili više od sljedećeg: mikrokristalna celuloza (biljna vlakna), magnezijev stearat, silicijev dioksid.

Način primjene: Dvije kapsule 1-2 puta dnevno uz obrok s čašom vode.

Upozorenja: Ne preporučuje se uzimanje duže od 2 tjedna u kontinuitetu. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Karta

Objekti u blizini
Oglas objavljen
23.03.2019. u 10:44
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
328 puta