Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Pulsna magnetoterapija HEALTHCARE (smart medicine)
  • Pulsna magnetoterapija HEALTHCARE (smart medicine)
  • Pulsna magnetoterapija HEALTHCARE (smart medicine)

Pulsna magnetoterapija HEALTHCARE (smart medicine)

Cijena
400 €
Šifra oglasa: 33485923

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Trešnjevka - Jug, Srednjaci
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Pulsna magnetoterapija HEALTHCARE (smart medicine), s dodatnim magnetom za koljena
Korišteno nekoliko puta, kao novo.

Pulsna magnetoterapija:
• Analgetski – ublažavanje boli
• Miorelakstantni – smanjuje mišićni tonus
• Vazodilatacijski – uređuje / stabilizira krvni tlak i proširuje krvne žile
• Protuupalni i antireumatski – uklanja otekline, ublažava simptome
• Stimulativni – stimulira rast i izgradnju koštanog tkiva
• Detoksikacijski – odvodi štetne tvari i ubrzava metabolizam
• Regenerativni – regenerira stanice i poboljšava cirkulaciju krvi
• Zacjeljujući – ubrzava proces zacjeljivanja
• Imunološki – jača imunitet

UBRZAVANJE METABOLIZMA I ODVOĐENJE ŠTETNIH TVARI IZ TIJELA
Pulsna magnetoterapija prodire u tijelo ravnomjerno čak do razine samih stanica. Glavni je životni cilj stanica komunikacija s vanjskim okruženjem, tzv. izmjena tvari koja se odvija kontinuirano. Ponekad je ovaj proces sporiji, ali pod određenim okolnostima on se može znatno ubrzati. Rezultat je onda brža apsorpcija hranjivih tvari, kao i oslobađanje štetnih i otpadnih tvari iz unutarnjeg okruženja svake stanice. Ovo stanje naziva se stanje ekscitacije (visoke aktivnosti) i to je glavni princip djelovanja pulsne magnetoterapije.

VAZODILATACIJSKI UČINAK (PROŠIRENJE KRVNIH ŽILA), POBOLJŠAVA CIRKULACIJU KRVI
Krv je tekućina koja se sastoji od nekoliko važnih komponenti – crvena i bijela zrnca, krvne pločice, krvna plazma i sl. Vrlo važna su crvena krvna zrnca (eritrociti) koja se vežu na molekule kisika, te ih transportiraju prema organima i tkivima. Na njihova prirodna svojstva može se lako pozitivno utjecati pomoću magnetskih pulseva kako bi se osiguralo povećanje njihove učinkovitosti.
To također utječe na krvne žile čijih stijenke otpuštaju napetost i postaju prohodnije – proširuju se. Dakle, prolaz krvnih zrnaca i drugih komponenti krvi je jednostavniji i smanjuje se rizik nastanka krvnih ugrušaka. Oksigenacija npr. umornih tkiva nakon sportske izvedbe puno je brža. Brža detoksikacija organizma je onda naravna stvar.

MIORELAKSTANTNI UČINAK (SMANJUJE MIŠIĆNI TONUS)
Skeletni mišići nakon napornog vježbanja lako postanu prepuni otpadnih tvari koje mogu uzrokovati ukočenost i bol u mišićima. Aktivnija izmjena tvari, učinkoviti transport kisika i brza detoksikacija. Sve to uzrokuje vrlo brzo opuštanje skeletnih mišića. Također je znanstveno dokazano da korištenjem pulsne magnetoterapije usporavaju se prijenosi na živčanim vlaknima, što rezultira ublažavanjem mišićne napetosti, kao i boli.

ANALGETSKI UČINAK (PROTIV BOLOVA), ZACJELJUJUĆI UČINAK
Problem boli i njezine percepcije od tijela je prilično složen. Pojednostavljeno može se opisati ovako – Na mjestu ozljede dolazi do iritacije živčanih završetaka koji odmah i ogromnom brzinom šalju informacije o ozljedi u središnji organ – mozak. On procjenjuje te informacije i putem živčanih vlakana šalje natrag na ozlijeđeno mjesto informaciju o tome koliko velikom boli će se manifestirati. Magnetsko polje izaziva u živčanim vlaknima jako slabe električne struje koje djeluju protiv brzine vođenja živčanih impulsa. Oni se tako značajno usporavaju te se ublažava osjećaj boli na mjestu ozljede. To znači da informacije putuju od mjesta ozljede do mozga dulje vrijeme, zato mozak procjenjuje bol blaže. Pulsna magnetoterapiija također uzrokuje povećanu aktivnost stanica koje iz svojih utroba izlučuju analgetske tvari i hormone.
Stoga, ima veliku primjenu također kod upalnih bolesti, kao što su reumatske tegobe, upale sinusa, išijas ili različite bolesti kralježnične moždine.

PROTUEDEMSKI UČINAK (PROTIV OTEKLINA)
Viša brzina izmjene tvari, uzrokovana primjenom pulsne magnetoterapije uzrokuje bržu apsorpciju u području otekline. Dolazi i do suzbijanja boli i protuupalnog djelovanja.

Karta

Objekti u blizini
Oglas objavljen
09.04.2024. u 08:44
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
672 puta