Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Veseli sprovod - Lj.Ulicka  50 %

Veseli sprovod - Lj.Ulicka 50 %

Cijena
4,65 €
Šifra oglasa: 25367928

Osnovne informacije

Lokacija
Šibensko-kninska, Šibenik, Grad
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Vuković & Runjić, Zg, 2008.
New York, sparni kolovoz 1991. Oko samrtne postelje teško bolesnog, ali još uvijek vrlo živahnog slikara Alika okupljaju se, uz ženu, ljubavnicu i bivšu djevojku (nekoć cirkusantkinju, danas pravnicu) s autističnom kćeri, njegovi prijatelji, ruski imigranti. Dok traju posljednje pripreme, prisjećaju se dogodovština s Alikom i života u Rusiji, obnavljaju stara suparništva i zakopavaju ratne sjekire, ispijaju čaj i(li) votku, dovode svećenika ali i rabina, a na CNN-u se vrte prizori neuspjelog vojnog udara u Moskvi, posljednjeg trzaja komunističkog režima od kojega su svi oni pobjegli . . .
Imigrantsko iskustvo, slikovit prikaz “ruske duše”, oda američkoj životnosti i raznolikosti, neuništiva strast za životom, čitava galerija živopisnih karaktera, sažete ali kompleksne refleksije o životu i smrti, domovini i egzilu, ljubavi i gubitku, bez imalo patetike i melodramatičnosti – sve je to stalo u ovaj kratki roman jedne od najvećih suvremenih ruskih književnica Ljudmile Ulicke, kojim se autorica predstavlja hrvatskim čitateljima.
"Duhovita i škakljiva knjiga s odjecima Isaka Babelja i Isaaca Bashevisa Singera, a možda i s malom mjerom Samuela Becketta."

Karta

Oglas objavljen
06.01.2021. u 19:15
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
171 puta