• NA ZAPADU NIŠTA NOVO, Erich Maria Remarque
  • Nemoj propustiti priliku!

  • Moguća dostava

NA ZAPADU NIŠTA NOVO, Erich Maria Remarque

Cijena
149 kn ~ 20 €
Šifra oglasa: 28543303

Osnovne informacije

Lokacija
Šibensko-kninska, Šibenik, Grad
Stanje
novo
Mogućnost dostave
Dostava moguća

Opis oglasa

Roman "NA ZAPADU NIŠTA NOVO" donosi priču o devetnaestogodišnjem Paulu Bäumeru koji se, nemajući pojma što zapravo čini, prijavljuje za odlazak u rat, iz školske klupe na bojište. Knjiga je u međuvremenu postala općim dobrom, iako je i dalje potresna pri svakom čitanju. Dirljivo je i uznemirujuće pratiti kako Bäumer, umjesto očekivana oduševljenja ratom i kratke pustolovine, doživljava svu okrutnost pokolja i besmisleno umiranje svojih prijatelja.

Erich Maria Remarque je stvorio klasično djelo svjetske književnosti koje ni danas nije izgubilo snagu. Smatra se jednim od najvažnijih djela o Prvome svjetskom ratu. Ovim senzacionalnim romanom Remarque je postigao velik uspjeh, otvorio si put prema svjetskoj slavi te ponudio sliku strahota modernog rata koja ima bezvremensku vrijednost. Roman se sada, više od pedeset godina od zadnjeg hrvatskog prijevoda, pojavlje u novom, izvrsnom, prijevodu Branke Grubić.

Erich Maria Remarque, rođen 1898. godine u Osnabrücku, pohađao je Katoličku učiteljsku školu. Godine 1916. odlazi u rat, a nakon rata radi kao pomoćni učitelj. Zatim obavlja različite poslove te nakraju postaje urednikom u Hannoveru, a od 1925. godine u Berlinu. Remarque je 1932. godine otišao iz Njemačke i živio je u Ticinu u Švicarskoj. Njegove knjige Na zapadu ništa novo (1929.) i Povratak (1931.) spalili su nacisti, a 1938. godine oduzeto mu je državljanstvo. Od 1939. godine Remarque je živio u Sjedinjenim Američkim Državama te 1947. godine stekao američko državljanstvo. Umro je 1970. godine u Ticinu.

Izdavač: "MOZAIK KNJIGA" Zagreb, 2018. god. Broširano, 218 str. Prev. Branka Grubić. Format: 14 x 20 cm. Knjiga je nova. S police knjižare.

E-mail: truta.srecko@gmail.com

DOSTAVA KNJIGA - Hrvatska i inozemstvo

Karta

Dostava

Ovaj predmet može biti dostavljen na tvoju kućnu adresu.
Dostava

Fortunato1

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
12.01.2022. u 11:28
Do isteka još
Oglas prikazan
148 puta

Fortunato1

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska