Jolly Standard

  • Cijena: 15.000kn
  • Približno: 1.988
  • Šifra oglasa: 22789517
  • Objavljen:
  • Do isteka je još:
  • Oglas prikazan: puta
Podaci o oglasu
Stanje: rabljeno

Opširnije:

JOLLY TRANSPORTER ZA INVALIDSKA KOLICA

Nakon smrti supruge prodajem elektro transporter Jolly standard talijanske tvrtke TGR, koja je u toj branši najpoznatija u svijetu, a služi za svladavanje stepenica za invalide u kolicima. Vrlo malo je korišten (jednom ili dva puta mjesečno, supruga je bolovala od multiple skleroze), star je 12 godina, redovito servisiran i promijenjen je akumulator.
Uređaj ima dva dijela, donji koji se zavlači pod kolica i naslona koji se može odvojiti, a na kome su komande za vožnju naprijed, natrag, te kočnica i kvačilo koje se koristi na podestu stubišta za okretanja transportera prelaskom s vožnje gumenim gusjenicama na kotače. Za taj manevar treba nešto manje od metra prostora.
Za sigurnost osobe koja se vozi uteđaj ima pojas kao u automobilu, i sigurnosne štiftove koji drže kolica ispod ručaka.
Prednost ovog stroja, po lički povozilice, je u tome što nije potrebna nikakva preinaka niti stubišta niti stana ili kuće. Osoba se može prevoziti i po ravnom terenu. Jollly se sse nakon rastavljanja s pomoćnim komandama sam može popeti u gepek automobila, i onda se na njega se stavi naslon.
Model se može prilagoditi raznim invalidskim kolicima jer ima pomične fiksatore i držače koji omogućavaju bezopasnu vožnju niz i uz stepenice, odnosno stubište, i u većim stambenim objektima.
Maksimalna težina koju Jolly može prevoziti je 130 kg, a minimalni prostor na stubištu za okretanje je 97 x 97 cm. Povozilica je teška 52 kg što je težina dvoja invalidska kolica. Ja sam ga držao u hodniku uz plakar i treba mu prostor veličine 100 x 40 cm, a naslon s komandama odlagao sam na plakar i lako montirao za vožnju.
Uz pomoć energetskog kabela istoka kao za kompjutor treba ga punuti redovito svakog mjeseca bez obzira na korištenje. Za kontrolu punjenja služi led zaruljica koja je u početku crvena a nakon punjenja zelena. Vožnja traje svega desetak sekundi po etaži.

CIJENA: 15.000,00 kuna