Općenite upute

Dogovori sastanak s prodavateljem

Zašto? Jer se varalice neće htjeti sastati s tobom, za početak. Moći ćeš detaljno pregledati predmet koji kupuješ. Povedi i prijatelja - stručnjaka da ga pregleda za tebe. Ako se ne možeš naći s prodavateljem, inzistiraj na Njuškalo dostavi koja štiti od prijevare i vraća novac u slučaju problema.

Želiš znati više o Njuškalovoj dostavi.

Sastani se na javnom mjestu

Nešto kao gradski trg, kafić ili trgovački centar, gdje ima ljudi oko vas. Ako možeš, na sastanak ne idi sam i nemoj nositi velike količine gotovine.

Pitaj sve što te zanima

Otkud vam predmet koji prodajete, je li uređaj 100% ispravan i slično. Ako prodavatelj ne odgovara na pitanja ili ne zna odgovor, možda nešto krije. Pažljivo provjeri je li predmet iz oglasa upravo onakav kakvim je predstavljen u oglasu. Željeni predmet plati jedino kad si potpunosti zadovoljan. Prošeći s prodavačem do banke, one su najsigurnije mjesto za transakcije.

Pamet u glavu

Ako nešto zvuči predobro da bi bilo istinito, najčešće tako i jest. Zašto bi netko prodavao novi Audi sa samo 5000 pređenih kilometara za cijenu boljeg bicikla? Čim ti se nešto učini sumnjivim - zovi Korisničku službu i prijavi sumnjivca, nemoj više pregovarati.

Trebaš pomoć?