Energetski certifikat

Njuškalo je član Hrvatske udruge energetskih certifikatora, a naš je Odjel energetskog certificiranja do sad izradio certifikate za 70.000 m2 stambenog i poslovnog prostora.

Članstvom u HUEC-u, stručnoj udruzi za energetsko certificiranje, Njuškalo doprinosi poticanju aktivnosti i unapređenju kvalitete rada u području energetskih pregleda i certifikacije, povećanja energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije, kao i informiranju javnosti o primjeni, pravilima, propisima i normama za provođenje certificiranja.

Njuškalo je upisan u registar ovlaštenih osoba za obavljanje energetskih pregleda i energetsko certificiranje pod brojem P-633/2014.

Zakon o gradnji koji propisuje obaveze vlasnika nekretnina i ovlaštenih posrednika u prometu nekretninama na snazi je od 1. siječnja 2014. godine.

Za nepridržavanje zakonskih obveza koje se odnose na energetsko certificiranje nekretnina, propisane su novčane kazne u iznosu od 5.000 kn do 10.000 kn za fizičke osobe (vlasnike nekretnine i ovlaštene posrednike u prometu nekretninama) i od 15.000 kn do 30.000 kn za pravne osobe (vlasnike nekretnine i ovlaštene posrednike u prometu nekretninama).

Izradu certifikata možeš naručiti i direktno na 01.6300.844 ili putem e-maila.

Trebaš pomoć?