Općeniti savjeti

Kako bismo ti na Njuškalu pružili jednostavnu i sigurnu prodaju i kupnju, zapamti naše savjete i uživaj u njuškanju!

Da bi vam netko uplatio novac kad prodajte nikad ne dijelite ili upisujete CVC/CVV broj niti autorizirate transakciju, za uplatu na vaš račun dovoljno je dati IBAN broj.

NE MORAŠ NIGDJE POTVRDITI SVOJ RAČUN DA BI TI SJELA UPLATA
Ako ti kupac šalje bilo kakvu poveznicu, uvijek ju dobro provjeri, a u našim uputama provjeri kako prepoznati lažnu Njuškalovu stranicu, iako se na prvi pogled često čini kao prava. Ne moraš nigdje klikom potvrditi svoj broj računa i podatke s kartice kako bi ti bila izvršena uplata. Osobne podatke i podatke bankovne kartice (ime i prezime, trajanje kartice, cvv) upisuješ samo ako ti kupuješ i to samo na provjerenim stranicama banke ili pružatelja usluge plaćanja.

NIKAD NE UPISUJ SVOJ LIMIT NA KARTICI
Ovaj podatak nije potreban ni prilikom prodaje ni prilikom kupnje na bilo kojoj stranici na internetu stoga ga nikad nigdje ne upisuj, bez obzira na „objašnjenje“.

Koristi zdrav razum. Ako nešto zvuči predobro da bi bila istinito, vjerojatno i jest tako.

ZA UPLATU NA TVOJ RAČUN NE MORAŠ AUTORIZIRATI KARTICU
Ako prodaješ, za uplatu na tvoj račun kupcu trebaš poslati samo IBAN/broj računa te ime i prezime vlasnika koje stoji na samoj kartici i ne trebaš autorizirati svoju karticu putem 3D-Secure programa banke.

KORISTI SIGURNU DOSTAVU
Za obostranu sigurnost, ako šalješ ili primaš paket naruči dostavu na Njuškalu. Tako ne moraš uplaćivati novac unaprijed ako kupuješ, a ako prodaješ, kupac će moći preuzeti tvoj paket tek kada plati traženi iznos kuriru.

NE POSTOJI POVEZNICA ZA NJUŠKALOV CHAT
Jedini Njuškalov chat možeš pokrenuti na našoj naslovnici u donjem desnom uglu, klikom na Njuškalovu šapu, i na njega ti nitko ne može poslati poveznicu. Ako ti kupac šalje poveznicu na navodni Njuškalov chat, možeš odmah znati da nije riječ o našem chatu.


Trebaš pomoć?