Čavle: Skijalište "Platak"

  • Cijena: kn
  • približno
  • Šifra oglasa: 1988072
  • Objavljen:
  • Do isteka je još: do prodaje
  • Oglas prikazan: puta
Podaci o oglasu
Lokacija: Primorsko-goranska, Čavle, Čavle

Opširnije:

Platak je malo skijalište smješteno u kvarnerskom gorju, na samom rubu nacionalnog parka Risnjak. Najviši vrh skijališta "Radeševo" visok je 1363m. Od grada Rijeke udaljeno je oko pola sata sata vožnje autom a od samog mora 10tak km zračnom linijom. Najveća osobitost Platka je upravo pogled na Kvarnerski zaljev i otoke sa vrha skijališta.

Zbog svog položaja Platak ima jedinstvenu mikroklimu. Naime na ovom području dolazi do miješanja planinske i mediteranske klime tako da su unatoč blizine mora zime na Platku obično hladne i snježne. Nerijetko se dešava da u veljači ili ožujku krenete na skijanje iz Rijeke u kratkim rukavima da bi na Platku oblačili jaknu i kapu te se čudili velikoj promjeni u temperaturi na tako kratkoj relaciji.

U idealnim uvjetima sezona skijanja na Platku počinje već u 12. mjesecu i nerijetko traje do kraja 3. mjeseca. S obzirom na uvođenje umjetnog zasnježenja unazad nekoliko godina uspjeli smo povećati prosječan broj dana skijanja po sezoni.

Na Platku možete skijati, bordati, sanjkati se ili samo šetati, popiti kavu i kuhano vino ili nešto prigristi u jednom od dva planinarska doma. Početnici, ali i oni nešto napredniji mogu iznajmiti opremu i okušati se u skijanju i snowboardingu sami ili uz pomoć učitelja.

Već tradicionalno, utorkom i petkom od 19:00 do 22:00h možete uživati u noćnom skijanju na reflektorima odlično osvjetljenoj stazi "Radeševo 1", a od prošle godine osvijetljen je i dio staze poznat pod nazivom "Zavoj 19". O datumu početka noćnog skijanja biti ćete obaviješteni putem medija i ovih stranica. Od ove sezone na "noćnom" će raditi i NOVO postavljena "pokretna traka" kako bi skijaši i borderi za koje je glavna staza preteška mogli skijati i bordati. Također može se i sanjkati.

Od ove sezone jedan dan u tjednu najvjerojatnije subotom kreće noćno skijanje i sanjkanje samo na pokretnoj traci a prvenstveno će biti namjenjeno familijama sa djecom.

Ugostiteljski objekti na skijalištu: ski-bar na dnu staze Radeševo 1, te dva planinarska doma.

Moguće je iznajmiti skije, pancerice, štapove, kacigu, snowboard, cipele za snowboard, sanjke i motorne sanjke

Kontakt za školu skijanja: Saša Mladenović, tel: 091/3150733, e-mail adresa: sasa@platak.com

Parking sa 700 mjesta

Kućni ljubimci su dopušteni.

na Radeševu kod većeg snijega (preko 1m)moguće je skijati i bordati kroz šumu, naravno na vlastitu odgovornost.

NOVO. Uređene su dvije sanjkaške staze duljine 150 metara na kojima će se također moći spuštai i u posebnim gumama sa plastičnim dnom (snowtubing). Za penjanje uzbrdo instaliran je pokretni tepih dujine 150 metara. Sanjkalište je osvjetleno reflektorima.

Lokacija oglasa Čavle: Skijalište "Platak"
Napomena: Prikazana je točna lokacija
Pošalji upit