• Zagorski mlinci 500gr
 • Zagorski mlinci 500gr
 • Zagorski mlinci 500gr
 • Zagorski mlinci 500gr
 • Zagorski mlinci 500gr
 • Zagorski mlinci 500gr
 • Zagorski mlinci 500gr
 • Zagorski mlinci 500gr
 • Zagorski mlinci 500gr
 • Zagorski mlinci 500gr
 • Zagorski mlinci 500gr
 • Nemoj propustiti priliku!

Zagorski mlinci 500gr

Cijena
15 kn ~ 2 €
Šifra oglasa: 31953050

Osnovne informacije

Lokacija
Krapinsko-zagorska, Konjščina, Jertovec

Opis oglasa

Zagorski mlinci su mlinci isključivo rađeni ručno, nisu laminirani, niti extrudirani, niti proizvedeni industrijskim načinima. Prepoznatljive su ambalaže, izgleda i lomljive teksture. Zagorski mlinci – čudo od 3 sastojka, pšenično bijelo glatko brašno, sol i voda. Tradicionalno autohtoni proizvod Hrvatskog Zagorja, izrađen isključivo ručnim postupkom, tijesto se ručno razvlači i peće na zagrijanim metalnim pločama, te se nakon toga odlaže na police gdje se suši do gotovosti, i mlinci su spremni za pripremu i konzumaciju. Proizvode se po strogoj proizvođačkoj specifikaciji, bez dodataka primjesa, umjetnih bojila i aroma, bezkvasni su proizvod koji sadrži gluten.

Rok upotrebe je 12 mjeseci od dana proizvodnje. Tradiconalno se pripremaju kao prilog uz puricu, ili bilo koje drugo pečnje. Sastavni su dio svake gastro ponude kontinentalne Hrvatske. Certificirani smo proizvođač od 2017. godine.
Prema Specifikaciji proizvoda „Zagorski mlinci“ su pekarski proizvod pripremljen od slijedećih sastojaka: glatkog pšeničnog brašna tipa 550, vode i soli, a od kojih se radi vrlo tanko, izvaljano i ručno razvučeno tijesto, reže se na komade pravokutnog oblika koji se peku na grijaćim pločama (tablama) i suše do gotovosti. Gotov proizvod „Zagorski mlinci“ je vrlo tanko, pečeno tijesto pravokutnog oblika mogućih neravnih rubova, bijelo-žute boje (svojstvene tijestu od pšeničnog brašna) ravne i mjestimično blago nadignute površine sa karakterističnim, mjestimice nagorenim ispupčenjima (mjehurima) tamnije boje nastalim uslijed nadimanja tijesta tijekom pečenja.

Prije konzumacije „Zagorski mlinci“ se ručno lome u manje komade te preliju zakuhalom vodom nakon čega ih treba ostaviti da kratko odstoje i potom, po želji, zaliti mašću od „pečenja“.

Podsjetimo se, Zagorski mlinci su proizvod od bijelog brašna, soli i vode, 23. su po redu hrvatski proizvod upisan u regisar zaštićenih oznaka izvornosti i zaštićenih oznaka zemljopisnog podrijetla (ZOZP) na nivou Europske unije, od 25. lipnja. 2019. godine. (EU 2019/1036) te smo izuzetno ponosni kao certificirani proizvođać Zagorskih mlinaca na to priznanje. Inače, Zagorski mlinci su najprije zaštićeni na nacionalnoj razini u RH od 04/2017. godine prijelaznom oznakom zemljopisnog podrijetla. Dvije godine kasnije, uslijedila je i zaštita na nivou EU.

Od rujna 2019. godine nosioci smo prava korištenja znaka Hrvatska kvalitete !

Zagorske mlince proizvodimo u pakiranju od 500gr koje je prepoznatljivog vizualiteta i rustikalnog dizajna.

Dostava moguća.

Cijena 15,00 kn se odnosi na pakiranje od 500gr.

Više informacija pozivom na broj ili kontakt mailom.

bela1

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
14.07.2020. u 16:41
Do isteka još
Oglas prikazan
226 puta

bela1

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska