• SLAVOJ ŽIŽEK - SREĆKO HORVAT, Što Europa želi?
  • Nemoj propustiti priliku!

SLAVOJ ŽIŽEK - SREĆKO HORVAT, Što Europa želi?

Cijena
60 kn ~ 9 €
Šifra oglasa: 33729569

Osnovne informacije

Lokacija
Istarska, Poreč, Žbandaj
Stanje
novo

Opis oglasa

Preveo: Marko Perožić
Nakladnik: ALGORITAM
Uvez: meki
Godina izdanja: 2013
Broj stranica: 154
Format: 23 x 15 cm

Usred najveće krize koja je dohvatila Europsku uniju Hrvatska se 1. srpnja 2013., nakon dugog pristupnog procesa i puno muka, uspjela izboriti za pristupanje Uniji. Sljedećih nekoliko godina Hrvatska je vjerojatno zadnja država koja se pridružuje Europskoj uniji, na obzoru nema ozbiljnih skorih kandidata. Parafrazirajući Freudovo slavno pitanje “Što žena želi?”, Slavoj Žižek i Srećko Horvat udružuju snage da bi istražili goruće pitanje “Što Europa želi?”, a sve to uz diskretnu pomoć “najopasnijeg političara Europe” Alexisa Tsiprasa. Analizirajući slovenska iskustva, kao iskustva prve ex-jugoslavenske države koja se pridružila Europskoj uniji još 2004. i kratku povijest Unije, autori dolaze do uznemirujućih zaključaka. Umjesto mirovnog projekta, Europska unija sve se više pretvara u neprekidnu ratnu zonu, uključujući isključivanje imigranata, imigrantske nemire u Parizu i Londonu ili europske “humanitarne” intervencije s ciljem uvođenja više “demokracije” u Libiju i Maliju, a naravno da se ne mogu ignorirati ni pritisci na “neposlušnu” članicu – Grčku. Žižek i Horvat se na sve to, i još štošta, osvrću i vatreno zalažu za drugačiju “ideju Europe”, po svemu sudeći europskiju od onoga što Europska unija nudi.

Nakon francuskog, njemačkog, talijanskog, španjolskog, rumunjskog i engleskog izdanja, ova knjiga se, možemo reći, vraća kući u biblioteci Facta, u prijevodu Marka Perožića, Vladimira Cvetkovića Severa i Dubravke Franz Spiliotopoulou i s likovnom opremom Jelene Radmanović.

“Znameniti slovenski ekscentrik i karizmatični hrvatski filozof, u društvu najopasnijega grčkog političara, pružaju analizu europske pat-pozicije na način koji je ujedno zajedljivo šarmantan i ogorčeno inteligentan. Svaki pravi Europljanin, vjeran stvarnoj ideji Europe, mora ovo pročitati!”

(Oliver Stone)


“Sablast opsjeda Europu – sablast otpora zlokobnom poricanju europskih elita da ima nešto trulo u temeljima našega kontinenta. Žižek i Horvat, uz suradništvo i sudioništvo, ni više ni manje nego vođe grčke stranke radikalne ljevice, daju život toj sablasti. Stranice ove knjige odjekuju od njihovog moćnog demoliranja orwellovske propagande Europske unije. Čitatelji kojima je stalo do Europe dužni su upiti njihovu energiju, slagali se oni s njima ili ne.”

(Yanis Varoufakis)

Šaljem Poštom ili Tiskom (prema njihovim cjenicima)!
Na upit može više fotografija ili informacija o stanju (bez obveze kupnje).

Karta

Silentio93

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
11.09.2021. u 00:35
Do isteka još
Oglas prikazan
59 puta

Silentio93

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska