Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • BALKANSKA MAFIJA, Dubravko Jelačić Bužimski

BALKANSKA MAFIJA, Dubravko Jelačić Bužimski

Cijena
7,95 €
Šifra oglasa: 28842461

Osnovne informacije

Lokacija
Šibensko-kninska, Šibenik, Grad
Stanje
novo

Opis oglasa

Kriminalistički roman za djecu "BALKANSKA MAFIJA" dio je trilogije djela Dubravka Jelačića Bužimskog od kojih je najpoznatije prvo djelo “Sportski život letećeg Martina” (1984.), a zatim slijedi treći dio “Martin protiv CIA-e i KGB-a” (1988.). Djelo "BALKANSKA MAFIJA" možemo gledati kao kronološki nastavak ali i samostalno djelo, kriminalistički triler koji nam opisuje koliko su pokvarene malene sredine u današnjem svijetu i kako se na lagan i brz način može doći do velikog iznosa novca, no i za to biti kažnjen. Sredina u kojoj se radnja odvija je vrlo bliska svakodnevici današnje omladine i odlična je ilustracija događaja iz stvarnih života.

Zaista napeta, zanimljiva i intrigantna priča o mladiću Martinu koji je odlučan u namjeri da zbog svoje ljubavi prema djevojci, svojoj dugogodišnjoj prijateljici Veroniki raskrinka mafijašku skupinu utjecajnih ljudi na visokim pozicijama u gradu Mala Pisanica te tako oslobodi njenog oca iz zatvora. Martin je lik koji se pojavljuje u svim djelima Dubravka Jelačića Bužmskog, a koja su napisana za mlade. Martin je mladić koji je zamišljen kao osoba koja bi svi dječaci voljeli biti. Događaji su uzbudljivi i napeti kao u krimi romanima za odrasle u kojem ima mnoštvo akcije, a radnja je dinamična s mnoštvom likova koji su povezani s našim glavnim likom Martinom. Martin je veseo, hrabar i realan dječak koji živi u svijetu punog lažnog morala, korupcije, ne poštenja i loših životnih navika, upravo kao i dječaci koji odrastaju u današnjem svijetu. U knjizi se može pročitati mnoštvo dramatičnih dijelova što nas ne čudi s obzirom da je knjigu napisao umjetnik-pisac s dugogodišnjih dramskim iskustvom. Martin je zamišljen kao lik koji se bori za bolji svijet što je jedna od glavnih zadaća glavnih likova u djelima pisaca za omladinu stoga ovo djelo “Balkanska mafija” slovi za jedno od najdražih lektira za starije osnovnoškolce i tinejdžere.

Radnja se odvija u Zagrebu 80-ih godina kada nakon dugog vremena Martin odluči vidjeti Veroniku na njezin 15. rođendan. Vidjevši da nešto nije u redu te da je nesretna pokušava razgovorom izvući razloge njenom naočigled promijenjenom ponašanju. Veronika mu otkriva sve o njenom nepravedno optuženom i zatvorenom ocu za kojeg tvrdi da je pošten čovjek i da mu ona vjeruje kako on ništa nije ilegalno skrivio te da nevin sjedi u zatvoru. Zbog svoje ljubavi prema Veroniki Martin odluči pomoći Veroniki razotkriti što se događa i zašto je Veronikin otac nevino optužen i zatvoren. U praćenju dokaza iz optužnice doznaje za tajni sastanak u hotelu te odlučuje toga dana otići u taj hotel i slušati razgovor sakriven u ormar. Nakon nesretne okolnosti da se otkrio prilikom svog špijuniranja, mafijaši na kraju bivaju uhićeni, a Veronikin otac pušten na slobodu.

Izdavač: "ZNANJE" Zagreb, broširano, 172 str. Biblioteka "Hit Junior". Format: 11,5 x 19,5 cm. Knjiga je potpuno nova. S police knjižare.

E-mail: truta.srecko@gmail.com

DOSTAVA KNJIGA - Hrvatska i inozemstvo

Karta

Objekti u blizini

Fortunato1

Oglas objavljen
13.01.2024. u 09:08
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
644 puta

Fortunato1