• JUNKY, William Seward Burroughs
  • Nemoj propustiti priliku!

  • Moguća dostava

JUNKY, William Seward Burroughs

Cijena
99 kn ~ 14 €
Šifra oglasa: 31060016

Osnovne informacije

Lokacija
Šibensko-kninska, Šibenik, Grad
Stanje
novo
Mogućnost dostave
Dostava moguća

Opis oglasa

William Seward Burroughs II (1914 - 1997) bio je američki pisac, društveni kritičar, slikar i predvodnik beat generacije. Burroughs je imao turbulentan život. Bio je u Drugom svjetskom ratu iz kojeg ga je izvukla majka. Imao je epizoda psihičke nestabilnosti. Bio je homoseksualac i ovisnik o morfiju. Od njega se nikad nije odvikao, pa je prodavao heroin da bi hranio svoju ovisnost. Tijekom tridesetih godina 20. stoljeća, putovao je po Europi, spasivši jednu Židovku od nacističkog progona. Oženili su se u Hrvatskoj, ali brak nikad nije konzumiran. Kada je njegova žena Ilsa došla u SAD, razvela se od Burroughsa, no to mu nije teško palo, jer su ostali prijatelji još mnogo godina. Imao je diplomu Harvarda. Kada je Joan Vollmer okupljala beat generaciju, on se pridružio pokretu, iako je bio stariji od većine pripadnika. Pseudonim mu je bio William Lee, a Kerouac ga u svom remek djelu, romanu "Na cesti", zove Stari Bik Lee. Iako je Burroughs napisao mnogo djela, najpoznatiji rad mu je roman "Goli ručak', koji je objavljen 1958. godine. Značajan je, jer u njemu William koristi nelinarni način pripovjedanja, a smarta ga se znanstveno fantastičnim djelom. Najavio je fenomene kao što su AIDS, liposukcija, autoerotične smrti i epidemija cracka. Imao je sina koji je umro 1981. godine. Burroughs je umro u 83. godini, dan nakon srčanog udara.

U ovom potpunom i nepročišćenom izdanju jedne od najuvjerljivijih knjiga o ovisnosti o drogama Williama S. Burroughs opisuje život ovisnika: njegove halucinacije, njegova sablasna noćna lutanja, njegovu neobičnu seksualnost, te njegovu čežnju za iglom. Knjiga "JUNKY", koja svog junaka prati od rodnog grada na Srednjem Zapadu sve do New Yorka, New Orleansa i Mexico City-ja, na nezaboravan i šokantan način iznosi heroinsku jednadžbu: "Heroin nije, poput alkohola ili trave, sredstvo za postizanje većeg užitka u životu. Heroin nije zabava. On je način života."

Izdavač: "CELEBER" Zagreb, 2002. god. Prev. Aleksandra David. Format: 19 x 12 cm. Knjiga je sasvim nova i nije korištena. S police knjižare

E-mail: truta.srecko@gmail.com

DOSTAVA KNJIGA - Hrvatska i inozemstvo

Karta

Dostava

Ovaj predmet može biti dostavljen na tvoju kućnu adresu.
Dostava

Fortunato1

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska
Oglas objavljen
11.09.2021. u 21:58
Do isteka još
Oglas prikazan
86 puta

Fortunato1

Svi oglasi ovog oglašivača
Korisnik je verificirao broj telefona u državi: Hrvatska