Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Chili mljeveni 250 G

Chili mljeveni 250 G

Cijena
3,98 €
Šifra oglasa: 21161704

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb

Opis oglasa

Opis

Upotreba: Posebno mjesto ima u mexičkoj kuhinji kao i kuhinji Južne Amerike. Chili se upotrebljava u cijelom svijetu kroz različite varijante sosova poznatiji kao hot ili chili sos kao i pepper sos. U Turskoj je to Kirmizi Biber ili Aci Biber.U Indiji se dodaje i tradicionalnoj mješavini curry. Tucani chili također se upotrebljava u mnogim kuhinjama pa čak i u talijanskoj kod posipanja pizze.
Opis:chili se samo u nazivu pojavljuje u više oblika pa se može naći i kao chili pepper,chilli,chillie i chile.U prirodi raste kao mali uspravan grm ovalnog čvrstog lista prosječne visine do 1 m.Porijeklom je jedan od najstarijih začina,postoje arheološki dokazi da se koristio u Ekvadoru 6000 godina prije Krista.Domovina mu je u Južnoj i Centralnoj Americi a sa Cristoforom Columbom je stigao i u Europu te posebno Aziju gdje se vrlo brzo poćeo upotrebljavati u lokalnoj kuhinji.
Zdravstvena svojstva:Crvena chili paprika bogata je c vitaminom a dobar su izvor i B vitamina.također sadrže puna kalija,magnezija i željeza.
Najnovije studije pokazuju da čili ubrzava metabolizam, sagorijeva kalorije, regulira nivo insulina i snižava nivo šećera u krvi. Dodajući malo čilija u jelo svakoga dana, osim što ćete činiti dobro za svoje zdravlje, održite ćete i vitku liniju jer ubrzava metabolizam i sagorijevae kalorija, utiče na nivo insulina i šećera u krvi poslije obroka. Takođe, čili ima antioksidativna i protivupalna svojstva.

- mozete nas pronaci na trznici dolac polukat Zona kave dodite i uvjeriti se.
- mozete nas pronaci i na facebook Zona Kave.
Oglas objavljen
17.06.2017. u 05:26
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
490 puta