Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Rotirajući komposter Jorakompost JK125
  • Rotirajući komposter Jorakompost JK125

Rotirajući komposter Jorakompost JK125

Cijena
199,08 €
Šifra oglasa: 11649159

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb
Stanje
novo

Opis oglasa

Odlično izoliran, rotirajući komposter, održava temperaturu i jednostavan je za uporabu tijekom cijele godine. Uživajte promatrajući pretvorbu vašeg kuhinjskog otpada u hranjivi kompost. Kompostom možete prihranjivati Vaš travnjak, vrtno cvijeće, lončanice i povrće. Od kore jabuke do prekrasnog travn- jaka, pridružite se revoluciji kompostiranja!
Ključ je u rotaciji
Za uspješno kompostiranje i veću učinkovitost, neophodno je povremeno mješanje sadržaja kako bi se omogućio kontakt tek dodanog, svježeg otpada s već razgrađenim. Također, mješanjem prozračujemo kompost jer je za kompostiranje neophodna velika količina kisika. Nedovoljna aeracija može dovesti do pojave neprijatnih mirisa.
Za razliku od klasičnih kompostera, kod kojih je mješanje komposta fizički zahtjevno i oduzima vrijeme, Joracomposter je posebno konstruiran kako bi olakšao proces. Dovoljno je nakon svakog dodavanja otpada jednom zavrtiti komposter.
Joracomposter – toplina i učinkovitost.

Pri razgradnji organskog materijala u kompost, mikroorganizmi proizvode toplinu. Različiti mikroorganizmi postaju aktivni na različitim temperaturama. Joracomposter je odlično izoliran i omogućuje postizanje temperature od najmanje 75o C. Zbog mogućnosti postizanja visoke temperature, svi će mikroorganizmi moći uspješno odraditi svoj dio posla, što je gotovo nemoguće postići u običnom, neizoliranom komposteru.

Rotirajući, izolirani komposter omogućuje ravnomjerniju raspodjelu topline te, kao rezultat, aktivnu i ravnomjernu razgradnju cjelokupnog sadržaja. Zbog toga je proces kompostiranja izuzetno brz i traje svega 6-8 tjedana. Mogućnost postizanja visokih temperatura čine Joracomposter posebno priklad- nim za kuhani i sirovi kuhinjski otpad, uključujući meso i ribu. Joracomposter je podijeljen u dva odvojena spremnika kako bi sazrijevanje i pražnjenje komposta bilo jednostavnije.

Tehničke specifikacije JK125:

Težina: približno 29 kg
Zapremina: približno 125 l
Kapacitet: 10-15 l/tjedan
Oglas objavljen
11.03.2016. u 19:32
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
2685 puta