Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Magnezij citrat u prahu - Nutrimedica  89 kn!

Magnezij citrat u prahu - Nutrimedica 89 kn!

Cijena
11,81 €
Šifra oglasa: 22407481

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb, Trnje, Vrbik

Opis oglasa

Magnezij citrat u prahu - Nutrimedica

Pakiranje: 150 g

Cijena: 89,00 kn

Magnezij je esencijalni mineral koji je dio enzimatskih sustava cjelokupnog organizma. Sudjeluje u metabolizmu energije, kontrakciji mišića, prijenosu živčanog sustava i regulaciji hormonske ravnoteže.

Navedeni procesi odgovorni su za homeostazu ljudskog tijela pa je prema tome magnezij vrlo važan za zdravlje. Osim što je kofaktor brojnih enzima on se kao građevni element nalazi najvećim dijelom u kostima i zubima i manjim dijelom u mekim tkivima i mišićima.

Deficit magnezija teško je izbjeći ako se uzme u obzir da ga u hrani ima vrlo malo jer su tla siromašna njime, a stres, koji je sveprisutan u današnje vrijeme i znojenje pogoduju gubitku magnezija.

Starenjem se rizik za deficit povećava jer se magnezij prirodno slabije apsorbira u toj dobi.

Simptomi nedostatka magnezija su: umor, slabost, grčenje mišića, razdražljivost, depresija, nervoza i ošamućenost.

Znanstveno je dokazano da je magnezij jako važan za kardiovaskularno zdravlje, prvenstveno zdravlje srca.
Magnezij stabilizira nepravilan rad srca, snižava visoki krvni tlak, sprječava grušanje krvi u već začepljenim žilama čime je omogućena bolja opskrba stanica kisikom i pomaže regulaciji kolesterola.

Magnezij citrat je vrlo je učinkovit kod snižavanja visokog krvnog tlaka jer simultano djeluje na njegove uzroke kao što su sužene krvne žile, manjak kalija (regulira apsorpciju kalija), neravnoteža inzulina.
Kao dio metabolizma energije magnezij je važan i za regulaciju glukoze u krvi pa se njegovo pozitivno djelovanje očituje i kod osoba za dijabetesom.
Magnezij povoljno djeluje i na zdravlje mišićno-koštanog sustav i umanjuje probleme sa bolnim kostima, zglobovima i opušta mišiće.

Magnezij je iznimno važan za zdravlje živčanog sustava.
S obzirom na sve navedeno nije teško zaključiti da je suplementacija magnezijem poželjna. Pravilnim odabirom i dozama magnezija može se pomoći kod navedenih stanja uključujući astmu, prolaps mitralne valvule, PMS, migrene, sindrom kroničnog zamora, sve tipove muskuloskeletarnih poremećaja, epilepsiju i druga psihijatrijska stanja.

Karta

Objekti u blizini
Oglas objavljen
26.01.2018. u 18:04
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
698 puta