Crni kim, ulje konoplje.orahovo ulje ,ulje sikavice-ulja Ive Bačlije

  • Cijena: 40 kn
  • Približno: 5
  • Šifra oglasa: 5625278
  • Objavljen:
  • Do isteka je još:
  • Oglas prikazan: puta
Vrijeme kad trebamo podići naš imunitet, zaštitu protiv gripe, prehlada, viroza, očistiti organizam, alergije, čišćenje bakterija.
Priroda nam je dala darove koje samo trebamo željeti iskoristiti, bez nuspojava, samo prirodnim putem .

Nudimo Vam po povoljnim cijenama ulje konoplje, ulje crnog kima, antiparazitni program (Lautus), ulje od sjemenki grožđa, camelina sativa, ulje marelice, ulje lješnjaka, ulje od sikavice, heptasana 4 ulja,orahovo ulje, ulje podlanka, 5 tibetanaca ulje, ulje uljane repice, makovo ulje, sezamovo ulje, laneno ulje i poznate medove s ljekovitim sastojcima...

To su hladno prešana, nerafinirana, nefiltrirana 100 % ulja
Dolaze u original pakiranju po 100ml - 200ml - 250ml- 500 ml , medovi od 300g

Hladno prešana ulja protiv bolesti, alergija, prevenciju, prirodni medovi za Vaše zdravlje, za sve dodatne informacije obratite nam se s povjerenjem.
Šaljemo poštom,, pouzećem, šaljemo u sve djelove Hrvatske. Pošaljite nam Vašu adresu, podatke i Vaš OIB i mi ćemo poslati pošiljku u što kraćem roku.
Bočice su original začepljene,na svakoj bočici je naljepnica sa deklaracijom.

Ako ste zainteresirani naruđbe zaprimamo na email pa ih šaljemo u što kraćem roku.....


Ivo Bačlija u prilogu index zdravlje:
http://tjedno.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=1362:balijini-udotvorni-preparati-osvojili-hrvatsku-&catid=96:index-zdravlja&Itemid=159

http://www.radilica-osijek.com/index.php?option=com_content&task=view&id=167&Itemid=68

http://www.vkristo.com/radilicaosijek/index.php?option=com_content&task=view&id=345&Itemid=1
http://www.youtube.com/watch?v=PJH1Lc3T6K8

Što Vam nudimo i primjena naših proizvoda...

ULJA IZ SRCA SJEMENKI KONOPLJE, CRNOG KIMA, PODLANKA, SIKAVICE, MOLDAVSKE ZMAJOGLAVKE, NARA, AMARANTA, ULJANE REPICE, JEZGRI ORAHA, MARELICE, LJEŠNJAKA

Drevna mudrost i britka znanost govore različitim jezicima, no izričito kažu:
-hladno prešana ulja sjemenki neophodna su u svakodnevnoj prehrani i preduvjet su pravilnog načina života i prehrane
-visoki sadržaj biološki aktivnih tvari u sjemenkama čini ih izvrsnom hranom i ljekovitom sirovinom prirodnog porijekla

PROIZVODI S BLAGOSLOVOM PRIRODE

Prehrana je kompleksan dinamički proces i temelj postojanja svakog živog organizma bilo u biljnom ili životinjskom svijetu. Ona je preduvjet stvaranja, rasta i razvoja svake stanice, tkiva, organa i čitavog organizma.
Drevna mudrost Veda kazuje da je sve hrana; svi smo dio jedinstvenog hranidbenog lanca prirode. Upravo stoga o hrani valja promišljati na drugi način, prije svega trebamo biti svjesni da naš zalogaj počinje njegovanjem prirode u kojoj je sadržano sve. U svakodnevnoj priči o hrani znači to pažljiv odabir hrane koja na neki način predstavlja cjelovitost prirode. Uvriježilo se takav „pravilan“ odabir prehrane nazivati uravnoteženom prehranom. Potreba za tom ravnotežom spominje se zbog nepobitne činjenice da smo načinom prehrane koji već više od pola stoljeća dominira u gotovo svim dijelovima svijeta značajno“razbili“ cjelovitost prirode u prehrani. Znanstveno je dokazano da je posljedica toga nastanak i širenje mnogih kroničnih oboljenja i zdravstvenih problema. Za sve te nevolje postoje dva pristupa: medicus curat, natura sanat – liječiti ili iscjeljivati.
Suvremenom prehranom dominira rafinirana hrana s mnogobrojnim dodacima, poboljšivačima okusa, umjetnim aromama, bojama i sladilima, konzervansima i stabilizatorima, a siromašna je nutrijentima jer ne sadrži dovoljne količine vrijednih i za organizam nužno potrebnih tvari od kojih su najznačajnije esencijalne masne kiseline. To su višestruko nezasićene masne kiseline od kojih se stvaraju nizovi omega-6 i omega-3 masnih kiselina. Njihov je omjer, zahvaljujući upravo lošim prehrambenim navikama kod većine ljudi, od 15:1 do čak 25:1. Znanost tvrdi da je optimalna mjera u omjeru 3:1. Možemo li to postići?
Čovjekov organizam može proizvesti jednostruko nezasićene masne kiseline (omega-9), ali višestruko nezasićene masne kiseline omega-3 i omega-6 ne može, već ih nužno mora unositi kao hranu ili dodatak prehrani. Najbolji način rješavanja nedostatka omega-3 i omega-6 masnih kiselina je obogaćivanje prehrane namirnicama koje ih sadrže, a najbolji izbor čine hladno prešana ulja konoplje, crnog kima, podlanka, sikavice, sjemenki grožđa, oraha i lješnjaka.Osim što obiluju esencijalnim masnim kiselinama i vitaminom E, svako od ovih ulja sadrži i specifične sastojke koji ga čine posebnim i učinkovitim.

„Medicinska i nutricionistička znanost u zajedničkoj suradnji sve više otkrivaju veliki utjecaj pravilnog načina života i prehrane na cjelokupno zdravlje stanovništva. Primjenjivanjem savjeta o zdravoj, uravnoteženoj prehrani može se poboljšati zdravstveno stanje bolesnika, a zdrav način života i prehrana stvaraju preduvjete za suzbijanje mnogih kroničnih i degenerativnih bolesti.“
„Na razvoj koncepta pravilne prehrane utjecao je brzi razvoj znanosti o prehrani, a pogotovo mogućnost prevencije i liječenja raznih bolesti putem hrane kao i epidemiološke studije koje su pokazale vezu između načina prehrane i civilizacijskih bolesti.“ (Ministarstvo zdravlja RH)

Mi iz „Matičnjaka“ pratimo podjednako put znanosti i znanstvenih postignuća, dragocjenih tradicijskih iskustava i vlastite radoznalosti i spremnosti na inoviranje. Nebrojena znanstvena istraživanja dokazala su nam priroda nudi izvrsna rješenja, samo ih moramo znati upotrijebiti. Zadivljujuću sinergiju biljnih supstancija zasad nije moguće dostići umjetno proizvedenim tvarima, a vjerovati da bismo mogli bez prirode, bila bi velika zabluda. Biljke su prirodno razvile veliki broj fito-protektivnih tvari ili fitonutrijenata koji im pomažu u svladavanju gljivičnih i bakterijskih infekcija te im omogućuju prevladavanje svakodnevnih stresova. Hranimo li se biljnom hranom, konzumiramo i određene aktivne i zaštitne mikro i makro elemente koje imaju značajnu ulogu u prevenciji različitih vrsta bolesti i zaštiti zdravlja.
Tražili smo primjeren i učinkovit način kako očuvati nutrijente iz biljaka bez suvišne obrade ili primjene agresivnih metoda i na taj način stvorili proizvode bogate izvornim zaštitnim, aktivnim, hranjivim tvarima. Tako smo se odlučili za hladno prešana ulja (u postupku prešanja ne prelazimo temperaturu od 28 C) i funkcionalne medove koji pažljivom izradom najbolje čuvaju nepobitno djelotvorne tvari iz sjemenki sadržanih u njima.

Proizvodnja i prerada u Hrvatskoj, male serije, uvijek svježe, to su smjernice i pravila kojih se mi držimo kako bismo Vama ponudili kvalitetu i sigurnost.

HLADNO PREŠANO ULJE KONOPLJE(CANABIS SATIVA)
100ml = 40kn - 200ml = 70kn 250ml = 80kn - 500ml = 150kn
Hladno prešano ulje konoplje s pravom je dobilo epitet najboljeg čistaća
organizma, a budući da je detoksikacija ili čišćenje organizma od štetnih tvari i
otrova početak i temelj dobrog zdravlja, priču o našim hladno prešanim uljima
započinjemo upravo s konopljom.
Profil masnih kiselina u hladno prešanom ulju konoplje ukazuje odmah na
njegova iznimna svojstva: sadrži 56,48% linolne (LA) ili omega-6 masne kiseline,
0,83% stearidonske (SDA), koja je također jedna od omega-6 masnih kiselina,
3,92% gama linolne kiseline (GLA) - još jedne iz skupina omega-6 masnih
kiselina,
17,47% alfa linolenske (ALA) ili omega-3 masne kiseline, sadrži i u hrani vrlo
rijetku, za zdravlje značajnu konjugiranu linolnu kiselinu (CLA, 0,83%). Odnos
omega-6 i omega-3 masnih kiselina je 3:1 što čini pravu mjeru dobrog zdravlja.
Ovo ulje ne sadrži kolesterol, ph vrijednost mu je 6,14; sadrži značajnu količinu
vitamina E (u 100 ml ulja sadržano je 25% dnevnih potreba za vitaminom E) i
beta karotena (36,8 IU/100g). THC udio je u okviru zdravstveno prihvatljivog –
između 2 i 3,90 ppm.
Odlike i primjena hladno prešanog ulja konoplje:
– ima snažna antioksidacijska svojstva
– djeluje antimikrobno i protuupalno
– pomaže kod reguliranja tjelesne težine i pretilosti
– izbacuje iz organizma suvišnu vodu
– regulira probavu i metabolizam masti
– čisti stijenke arterija i čini ih elastičnima
– redovitim korištenjem snižava loš kolesterol do 65%
– pomaže kod dijabetesa i sprječava nastanak dijabetesa tipa 2
– regulira rad jetre i gušterače
– pomaže u liječenju oboljelih bubrega, čuva bubrege od degenerativnih promjena
– razbija i izbacuje bubrežne i žučne kamence
– učinkovito je kod gastritisa
– pomaže i olakšava probleme kod reumatoidnog artritisa
– djelotvorno je u liječenju hemoroida
– pomaže kod autoimunih oboljenja
– djeluje blagotvorno na kožu (kod akni, ekcema, psorijaze), kosu (poboljšava rast, njeguje i štiti) i nokte
– ublažava probleme u menopauzi
– jača koncentraciju i pamćenje.

HLADNO PREŠANO ULJE CRNOG KIMA (NIGELLA SATIVA)
100ml = 60kn 200ml = 110kn 250ml = 120kn 500ml = 230kn
Tko je i kako prvi razotkrio tajne sitnih grubih crnih sjemenki aromatičnog, no
nekima neprivlačnog okusa i mirisa– nije poznato. No, zna se da je gusto tamno
ulje crnoga kima na put u vječnost ponio i sam moćni faraon Tutankhamon.
Drevni su ga Egipćani koristili kao lijek za gotovo sve bolesti, a od njih su tu
dobru naviku preuzeli stari Grci i Rimljani. Islamski svijet, uvjeren da je i sam
Muhamed za crni kim tvrdio da liječi sve osim smrti, dao mu je i primjereno
ime – BLAGOSLOVLJENO SJEME.
Suvremena znanost istražuje ga tek nešto više od 50 godina, ali ta su
znanstvena otkrića jednako veličanstvena kao i čudesne, mistične predaje o
crnom kimu, o njegovom ulju ponajviše. Dosadašnja ispitivanja ulja crnog kima
pokazala su da njegovo djelovanje nije ograničeno na pojedine organe, već da
ono preko imunološkog sustava obuhvaća cjelokupni organizam.
Ulje crnog kima je imunomodulator, ono regulira funkcije imunološkog
sustava – jedan od načina je da stimulira rast limfocita T i B. Temelj ljekovitosti
crnog kima je u sadržaju nezasićenih masnih kiselina, koje vraćaju ravnotežu
lipidima i sprječavaju upalne procese u krvnim žilama. Ulje crnog kima sadrži
oko 24% jednostruko nezasićenih i 58% višestruko nezasićenih masnih kiselina.
Nesporno je – crni se kim može nazvati panacejom – svelijekom. Njegova je tajna sadržana u preko
100 biološki aktivnih komponenti od kojih svaka ima neko posebno terapeutsko svojstvo, a njihovo
zajedničko djelovanje pokreće pozitivnu sinergiju. Upravo zbog toga ulje crnog kima djeluje
blagotvorno na čitav organizam, iscjeljuje ga, vraća mu i održava ravnotežu, što je osnovni preduvjet
ozdravljenju kada se radi i o najtežim bolestima. To ga čini djelotvornim i protiv svih oblika alergija,
podmuklog i mnogolikog oboljenja koje se nemilosrdno odmata kroz spiralu slabljenja imuniteta.
Nebrojeni su razlozi da bočicu ulja crnog kima imate uvijek spremnu u vašoj maloj kućnoj prirodnoj
ljekarni; podsjetit ćemo vas na neke od njih. Ulje crnog kima:
– učinkovito je kod liječenja svih vrsta alergija (peludne, alergije na kućnu prašinu, na hranu, kožne
alergije)
– pomaže kod akni, neurodermatitisa i psorijaze
– opušta glatke mišiće i bronhije (zahvaljujući visokom sadržaju prostaglandina E1 i E3)
– olakšava disanje, pa pomaže kod astme i bronhitisa
– pomaže kod dijabetesa i smanjuje rizik pojave dijabetesa tipa 2; pojačava djelovanje preostalih
unutarnjih rezervi inzulina
– regulira rad gušterače (gama linolenska kiselina smiruje upale u organizmu)
– thymochinon u crnom kimu olakšava i regulira probavu, ublažava preveliku kiselost organizma,
smanjuje kolesterol
– skida trigliceride (glavni sastojak biljnih ulja i životinjskih masti)
– osobito pomaže kod bolesti debelog crijeva, obnavlja sluznicu crijeva - dokazano liječi čireve
– uništava candidu, esherichiju i heliko bakteriju (odgovoranu za gastritis i želučane infekcije)
– jača koncentraciju i mentalnu aktivnost (pokazao se kao učinkovit i trenutno jedini prirodni lijek,
odnosno pomoć u liječenju Alzheimerove bolesti)
– djeluje protuupalno
– djeluje antidepresivno
– snižava visoki krvni tlak
– povećava proizvodnju interferona,štiti stanica od oštećenja nastalih virusnim oboljenjima
– čisti organizam od nakupljenih štetnih tvari i otrova i ubrzava metabolizam - jača imunitet (sadrži
aktivne tvari koje ga čine snažnim antioksidansom)
– znanstvenici su dokazali da ulje crnog kima obnavlja oštećene stanice organizma (najveću ulogu ovdje
imaju esencijalne masne kiseline, prije svega alfa i gama linolenska), pa se preporuča kao pomoć kod
liječenja najtežih bolesti.

ULJE SIKAVICE (SILYBUM MARIANUM) – IZVOR LINOLNE KISELINE, VITAMINA E I SILIMARINA
100ml = 70kn 200ml = 120kn
Ovo je ulje „rođeno” u znaku zdrave jetre i mladenačke kože, dobre volje i
dugovječnosti. Bijesan i mrzovoljan čovjek nikome nije drag, no kada saznate
da se, kako se od davnina tumači, izvor tih pogubnih osjećaja krije upravo u
jetri, možda ćete na bijes (vlastiti ili tuđi) drugačije reagirati. Mudri poznavatelji
prirode i njezinog blaga već preko 2000 godina znaju da i tome ima lijeka, a
on se nalazi u biljci s desetak imena. Riječ je o sikavici ili gujinoj travi ili trnu sv.
Marije ili bijelom stričku ili gospinom trnu ili... Kako god je zvali, jetra je voli, voli
je i koža, zaslužna je za dobru volju i ugodno raspoloženje, zaslužna je zapravo
za dobrobit baš svake stanice u našem organizmu.
Ulje sikavice je ne-alergijsko, odlikuje se mnogim koristima za zdravlje
organizma i kod unutarnje i vanjske primjene. Koristi se u prehrani (izvanredno
je ukusno salatno ulje), u proizvodnji funkcionalne hrane, kao dodatak prehrani,
u kozmetici, kao dodatak ishrani domaćih životinja i kućnih ljubimaca.
Ulje sikavice sadrži preko 65% polinezasićenih masnih kiselina (oko 2%
omega-3 i 62% omega-6), preko 22% oleinske kiseline (omega-9) i vrlo malo
zasićenih masnih kiselina. Ne sadrži kolesterol. Vitamina E sadrži 50mg/100g, a silimarin kompleksa
3,58 mg/kg (u preporučenoj dnevnoj količini ovoga ulja organizam dobiva dovoljnu količinu tog
dragocjenog sastojka).
Energetska vrijednost ulja je 880 kcal/100g.
Hladno prešano ulje sikavice:
– odličan je izvor linolne kiseline ključne za daljnju biosintezu biološki aktivnih tvari kao što
su prostagladin, prostaciklini, tromboksanes itd. - ukratko svih tvari koji su temelj reguliranja
metabolizma
– zahvaljujući visokom udjelu linolne kiseline (jak antioksidans) održava i čuva stanične opne, pa tako
štiti čitav organizam
– redovitim i pravilnim uzimanjem ulja sikavice možemo značajno poboljšati funkciju jetre (djelotvorno
je i kod najtežih oboljenja jetra), regulirati metabolizam masti, olakšati probleme vezane uz dijabetes
– najvažnije od svega – naš će izvor mrzovolje i bijesa zauvijek presušiti, a dobra volja i raspoloženje
učinit će nam život ugodnijim
– odlikuje se izvrsnom mazivošću (pripada grupi visoko polaritetnih ulja, kao što je ulje avokada), pa je
ugodno za kožu
- 4 -
– bogato je fitosterolima i vitaminom E koji koži osiguravaju svježinu i vlažnost – ima anti aging učinak
– zahvaljujući posebnoj vrsti flavonoida štiti kožu podržavajući njeno obnavljanje
– preporuča se za njegu svih vrsta kože, a djelotvorna je i kod vrlo osjetljive kože sklone iritiranju (kod
ekcema, kožnih oboljenja koja su posljedica dijabetesa, psorijaze)
– preporuča se za njegu kože djece, beba i novorođenčadi.

HLADNO PREŠANO ULJE PODLANKA (CAMELINA SATIVA) -„BOLJEG LANA“
100ml = 40kn 200ml = 70kn
U zlatnom rezu sadržana je tajna učinkovitosti i ljepote prirode. Ovom mjerom
nad mjerama opčinjeni su i umjetnici i znanstvenici i sanjari i pragmatičari. Mi
smo je pronašli u zlatnoj kapi ulja iz sićušne sjemenke nježnog latinskog imena
camelina sativa. U nas je malo poznata i to najčešće kao podlanak, nazivaju
je u nekim zemljama divlji lan, sibirski lan, bolji lan, a najljepše joj tepaju na
engleskom: „gold of pleasure“ – zlato ili zlatni užitak, rekli bismo..
Hladnim cijeđenjem (prešanjem) sjemenki podlanka dobiva se ulje s preko
50% višestruko nezasićenih masnih kiselina. Najviše ima alfa-linolenske kiseline
– omega 3, no važnije od toga je omjer omega 3 i omega 6 u korist omega-3,
što nam omogućava da konzumiranjem ovoga ulja značajno poboljšamo
preporučeni omjer tih masnih kiselina. Ulje je vrlo bogato antioksidansima kao
što su tokoferoli, pa se odlikuje dobrom stabilnošću i otpornošću na oksidaciju
(vitamina E sadrži 110mg/100g).
Prikladno je za kuhanje (ali ne za prženje, odnosno kuhanje na visokim
temperaturama), ugodnog je bademastog okusa, a kao prirodni izvor
esencijalnih masnih kiselina najbolja je podrška dobrom zdravlju:
– najbolji prirodni izvor esencijalnih masnih kiselina (sadrži preko 50% višestruko nezasićenih masnih
kiselina)
– najbolji prirodni izvor omega-3
– izvrstan prirodni izvor vitamina E (110mg/100g)
– snižava loš kolesterol
– čuva srce i krvožilni sustav
– učinkovito kod reumatskog artritisa
– odlično za njegu kože (djelotvorno kod psorijaze) i kose.
Ulje podlanka doslovce je i hrana i lijek, a mi vam preporučamo uljno-proteinsku dijetu na naš način
inspiriranu velikim postignućima njemačke znanstvenice Johanne Budwig. Ta je doktorica kemije i
fizike dokazala kako se višestruko nezasićene masne kiseline (omega-3 i omega-6) u kombinaciji s
kvalitetnim bjelančevinama suprotstavljaju nakupljenim toksičnim tvarima u organizmu. To je ključ
obrane I oporavka i kod najtežih oboljenja. Na osnovu svojih dugogodišnjih istraživanja postavila je
pravila uljno-proteinske prehrane, čija je svrha stvaranje uvjeta da se omega-3 iz kiseline topive u
uljima promijeni u kiselinu topivu u vodi. Na taj se način stanica čovjekova organizma vraća u stanje
energetske ravnoteže, odnosno u zdravo stanje. Dobitnu kombinaciju čine dobro ulje i dobri proteini.
Dr Budwig našla ih je u sjemenkama lana, lanenom ulju i svježem kravljem siru dobivenom od mlijeka
krava koje su pasle i hranile se na otvorenim čistim pašnjacima. Mi nestabilno i oksidaciji sklono ulje lana
zamjenjujemo uljem podlanka (bolji lan!).
Osnovni recept je slijedeći:
– 1 žličica sjemenki ekološkog lana grubo se samelje
– 1 žlica ulja podlanka pomiješa se s 4 žlice svježeg kravljeg sira (treba dobro izmiješati, najbolje
mikserom)
– mješavini sira i ulja dodaju se usitnjene sjemenke
– dodati svježe voće, po želji i bademe, lješnjake, sjemenke suncokreta, bučine sjemenke
– obrok treba pojesti odmah nakon pripreme (nije dobro da stoji duže od 15-20 minuta).
Taj osnovni recept je i temeljna nutricionistička terapija. Osnovna ideja za očuvanje dobrog zdravlja i
poboljšanje narušenog je u kombiniranju hladno prešanih ulja koja imaju dobar omjer omega-3 i
omega-6 nezasićenih masnih kiselina i „dobrih“ proteina iz svježeg kravljeg sira (po mogućnosti
ekološkog). Čak i kada ste dobrog zdravlja, započnite ponekad dan s ovim obrokom, ne zaboravite
pritom voće. Osjećati ćete se bolje, a

HLADNO PREŠANO ULJE ORAHA (JUGLANS REGIA)
100ml=50kn
Njegov plod nalikuje ljudskom mozgu i već je to dovoljna preporuka da mu se
poklonimo. U antici se vjerovalo da je hrana Jupitera - vrhovnika bogova. Danas
znanost potvrđuje ono što se naslućivalo i kroz narodnu medicinu prakticiralo.
Hladno prešano orahovo ulje svrstava se u grupu ulja visoke biološke vrijednosti
zahvaljujući udjelu nezasićenih masnih kiselina (više od 80%), gdje pretežu
višestruko nezasićene masne kiseline omega-6 i omega-3 (ukupno preko 55%).
Hladno prešano orahovo ulje sadrži jedinstven kompleks biološki aktivnih tvari
(osobito je značajna elagična kiselina) i širok spektar minerala (magnezij, fosfor,
bakar, cink, željezo, kalcij) i vitamina (B1, B2, B3, E).
Odlike i primjena hladno prešanog ulja oraha:
– preporučuje se osobama koje imaju problema s hipo ili hiper funkcijom štitnjače
– snažno je u borbi protiv gljivica i bakterija u našem organizmu (candida,
esherichia...)
– poboljšava cirkulaciju krvi u mozgu i sprječava aterosklerozu krvnih žila u mozgu
– obnavlja živčani sustav i pomaže kod intelektualnih napora
– dobar je izvor omega-3, pa ima učinak poput hladno prešanih ulja lana, konoplje i podlanka ( štiti
krvožilni sustav, djelotvorno je kod metabolizma masti, smanjujej razinu kolesterola u krvi)
– sadrži i argin, te ima antikoagulantno djelovanje, odnosno blokira stvaranje krvnih ugrušaka, održava
elastičnost i fleksibilnost arterija, a time smanjuje rizik od infarkta miokarda
– u kozmetici se koristi za njegu suhe, zrele kože
– okus mu je ugodan, pa ga je dobro uvrstiti u svakodnevnu uporabu u kuhinji (pripremanje umaka,
deserta, salata i dr.)

Hladno prešano ulje sjemenki grožđa
100ml=40kn:
Ovo ulje iznimnih svojstava dobiva se mehaničkim cijeđenjem (pod
velikim pritiskom) sjemenki grožđa koje su nusproizvod u procesu dobivanja
vina. Obiluje vitaminima i mineralima, sadrži značajne količine
atioksidansa (tokotrienola), a po udjelu nezasićenih masnih kiselina na
samom je vrhu hladno prešanih ulja: najviše ima linolne kiseline (oko 54%),
zatim oleinske (36%), palmitinske (oko 5%) i stearinske (oko 2,5%), dok
svega 2,5% čine zasićene i hlapive masne kiseline. Zahvaljujući finoj teksturi
i sastavu odlično je kao kozmetičko ulje, no isto tako je djelotvorno i u
njezi čitavog organizma. Od većine drugih hladno prešanih ulja razlikuje se i
po vrlo visokoj točki dimljenja, pa je osobito cijenjeno u kulinarstvu – na
ovom ulju možete pržiti, peći, kuhati bez straha da će visoke temperature
promijeniti njegova svojstva; odlično je kao dodatak umacima, a salatama
daje zagonetan voćni okus.
- 7 -
Hladno prešano ulje sjemenki grožđa:
– podiže dobar, a snižava loš kolesterol (stvara potrebnu ravnotežu dobrog i lošeg kolesterola) - snažan
je antioksidans
– čuva organizam od štetnih zračenja
– jača cjelokupan organizam
– čuva zdravlje i elastičnost vena i arterija
– izvrsno je kozmetičko ulje (njeguje kožu i ne zatvara pore)
– pomaže u zatezanju kože i održavanju njenog tonusa, odlično je za hidrataciju kože te sprečavanje strija
– sadrži jake antioksidanse koji štite kožu od starenja
– ugodnog je okusa i stabilno na visokim temperaturama, pa je primjenjivo i u kulinarstvu.

HLADNO PREŠANO ULJE JEZGRE MARELICE (PRUNUS ARMENIACA)
100ml = 40kn
Hladno prešano ulje jezgre marelice dobiva se mehaničkim cijeđenjem ulja.
Odlikuje ga visok udio vitamina E i A, bogato je nezasićenim masnim kiselinama od
kojih najviše sadrži oleinsku kiselinu (oko 64%), zatim linolnu (27,5%) i palmitinsku
(preko 5%); ne sadrži trans-masne kiseline. Uglavnom se smatra izvrsnim
kozmetičkim uljem, a u nas je malo poznato da je ovo ulje ugodnog bademastog
okusa odlično prehrambeno ulje. Točka dimljenja mu je na oko 165¨C, pa se može
koristiti i kod pečenja, no najčešće se dodaje na kraju kod pripremanja pikantnih
jela. Budući da ima okus marcipana, dodaje se i desertima, voćnim salatama,
nadjevima za palačinke, pecivima i kremama.
Način primjene i korištenja hladno prešanog ulja jezgre marelice:
– jedno od najboljih kozmetičkih ulja (čest sastojak najskupljih krema za njegu
kože u kojima je sadržan u relativno malim količinama -do 5%)
– obnavlja kožu, čini je zdravom i mladenački svježom
– ne masti kožu i ne zatvara pore
– dokazano najbolje ulje za uklanjanje i ublažavanje bora i ožiljaka.
To je ulje ne samo isplativo, već je i djelotvornija zamjena za vrlo skupe kozmetičke kreme..
Preporučuje se za njegu kože u dobi od 20 do 40 godina.

HLADNO PREŠANO ULJE LJEŠNJAKA (CORYLUS AVELLANA)
100ml = 40kn
Jeste li od onih kojima je kolač bez lješnjaka nekako „nedorečen”? Svakako ste
u pravu. Lješnjak je ne samo neodoljivo ukusan, već je izuzetno bogat makro i
mikro nutrijentima (proteinima, uljima, vitaminima i mineralima). Jezgra lješnjaka
obvezan je sastojak zdravih prehrambenih dijeta budući da štiti od raznih oboljenja
(ateroskleroze, karcinoma...) Zahvaljujući aminokiselinama (prije svega argininu),
fitosterolima, vitaminima A, B1, B2, E i C, te magneziju, željezu, bakru i selenu,
lješnjak je dobar saveznik u podizanju imuniteta. Po sastavu masnih kiselina slično
je ekstra djevičanskom maslinovom ulju (visok udio omega-9 i omega-6), pa je
izvrsno prehrambeno ulje.
Hladno prešano ulje lješnjaka lijepe je zlatnožute boje, ugodnog mirisa i finog
slatkastog okusa. Zahvaljujući tim svojstvima cijenjeno je i kao začinsko ulje u
kulinarstvu, no najpoznatija je njegova primjena u kozmetici i farmaceutskoj
industriji. Velike količine vitamina E hladno prešanom ulju lješnjaka donijele su
- 8 -
titulu nenadmašnog „zaštitnog faktora” i eliksira mladosti u kozmetici, prije svega u čuvanju, njezi i
obnavljanju kože nakon 40. godine života.
Hladno prešano ulje lješnjaka:
– pomaže izgradnju tkiva i povečava količinu kolagena u koži
– jača elastičnost kože i kapilara
– lako se upija, umiruje, ali istovremeno lagano napinje kožu
– primjenjivo na sve tipove kože, a osobito je dobro za osjetljivu kožu.
HLADNO PREŠANO ULJE ULJANE REPICE ZA KUHANJE PRŽENJE I PEČENJE BEZ ŠTETNIH TRANSMASTI

O prednosti korištenja hladno prešanih ulja već smo dobro informirani. Mi ih proizvodimo u malom postrojenju mehaničkim prešanjem na niskim temperaturama bez prethodnog zagrijavanja sirovine, tako da se sva naša hladno prešana ulja mogu smatrati i djevičanskim. Sirovinu dobivamo iz vlastite proizvodnje ili od provjerenih ekoloških proizvođača. Proizvode se male serije ovisno o potrebama tržišta, pa su sva naša ulja svježa i nije im potrebno dodavati bilo kakve aditive. Pri čišćenju ulja ne koristimo klasičnu filtraciju niti centrifugiranje, a naravno ni rafiniranje ili štetna otapala poput heksana. Na taj način dobivamo relativno male količine ulja ali su u njima sadržane sve nutritivno važne tvari kao što su : klorofili, organski vezani tokoferoli, vrijedni fenolni spojevi...
Hladno prešana ulja u pravilu koristimo kao salatna ili kao dodatak već zgotovljenoj hrani, a ne koristimo ih u postupcima termičke obrade hrane na visokim temperaturama budući da se kod većine takvih ulja već pri temperaturi od 50¨C stvaraju štetne trans-masti. No, možemo li proizvesti hladno prešano ulje primjereno za kuhanje, pečenje, prženje? Jedno od takvih ulja koje se odlikuje visokom točkom dimljenja je npr. ulje sjemenki grožđa, no zbog relativno visoke cijene, rijetko završi u loncu ili tavi. Da kod hladno prešanih ulja ne mora biti sve tako „hladno“ ili skupo dokazujemo hladno prešanim uljem repice.
Repičino je ulje bogato oleinskom kiselinom koja pripada grupi omega -9 jednostruko nezasićenih masnih kiselina, a njenim se unošenjem u hrani ne povećava udjel omega-6 masnih kiselina. Pored toga, obzirom da je repičino ulje relativno bogato i omega-3 masnim kiselinama i zahvaljujući činjenici da ovo ulje sadrži do 14% vrijedne alfa linolenske kiseline, preporučeni omjer omega-6 i omega - 3 masnih kiselina ostaje u idealnom omjeru 3:1, što je u skladu s preporukama Europske agencije za sigurnost hrane. Takav omjer nažalost ne osiguravaju ulja izrazito bogata linolnom kiselinom koja pripada grupi omega - 6 masnih kiselina (npr. sezamovo, suncokretovo, sojino, bučino ili ulja kukuruznih i pšeničnih klica), a za valjanost ulja u tavi i loncu bitna je i točka dimljenja, koja je kod repičinog ulja u odnosu na većinu hladno prešanih ulja, uključujući i maslinovo, daleko najveća, oko 150 °C.
Uz izvrstan omjer nezasićenih masnih kiselina repičino hladno prešano ulje možemo nazvati omega – 3-6-9 balansom - dobrim za srce, odličnim u kuhinji. Pored toga, ono nije znatno skuplje od štetnih rafiniranih ulja s čijim svakodnevnim korištenjem ugrožavamo zdravlje i povećavamo rizik od mnogih oboljenja.


Slatka sinergija prirode i znanosti:
DOBRO, SNAŽNO, SIGURNO U MEDU
Dodatak prehrani na bazi meda
Dodacima prehrani smatraju se pripravci proizvedeni iz koncentriranih izvora hranjivih tvari (vitamini i minerali) ili drugih tvari s hranjivim ili fiziološkim učinkom koji imaju svrhu dodatno obogatiti prehranu u cilju održavanja zdravlja -aminokiseline, esencijalne masne kiseline, vlakna, biljne vrste, ekstrakti biljnih vrsta, mikroorganizmi, jestive gljive, alge, pčelinji proizvodi i druge tvari s hranjivim ili fiziološkim učinkom. (ministarstvo zdravlja RH)


Med kojemu su dodane sjemenke i ljekovito bilje brza je i nutrititivno bogata „bomba“. Brza, jer obiluje fruktozom i glukozom - šećerima koji najbrže potiču probavu i apsorpciju aktivnih tvari u krv, nutritivna jer sadrži široki spektar mikro i makro-nutrijenata i raznih zaštitnih biološki aktivnih spojeva. Dokazana su brojna i vrijedna nutritivna svojstva sjemenki; isto tako dokazano je da je bilje u medu na sigurnom, zaštićeno od oksidacije, traje dulje, ne gubi blagotvorna svojstva, a povrh svega zajedništvo u medu podiže pozitivan sinergijski učinak.Prirodni je proizvod, jednostavan i brz zalogaj, visoke nutritivne vrijednosti i s vrlo konkretnim i mjerljivim djelovanjem.
Svaka sjemenka u sebi sadrži sve što joj je potrebno za rast i budući život biljke.
Po kemijskom sastavu sjemenku čini: 5-14% vode, suha materija/mineralna materija 80-90% (ugljikohidrati, celuloza, kemiceluloza, pentozani, sluz, pektinske materije,disaharidi),proteini, ulja ili biljne masti,vitamini-A,C,E,B1,B6 i D, enzimi, minerali - kalcij, magnezij, željezo, kalij, selen, cink,bakar, mangan.

NIGELLA -MED S CRNIM KIMOM
300g = 40kn
Poliflorni funkcionalni med sa sjemenkama crnog kima (uz sjemenke crnog kima sadrži i cvjetni prah koje pčele prikupe tijekom prašne sezone) i ekstraktom ljekovitog bilja.
Već smo naveli da je crni kim na put u vječnost ponio faraon Tutankhamon, da su dobru naviku konzumiranja crnog kima preuzeli stari Grci i Rimljani, dok ga je prorok Muhamed, uvjeren u njegovu moć, nazvao blagoslovljenim sjemenom. Korištenje crnog kima tisućama godina sigurno nije bilo bez razloga, što nam danas znanost također potvrđuje.

Preporuka je uzimati jednu do tri žličice dnevno te nakon uzimanja popiti čašu vode.

Za sva pitanja u vezi djelovanja preparata i načinu uzimanja molimo da se javite na kontakte navedene na kraju brošure ili se posavjetujte s dobro educiranim osobljem na našim maloprodajnim mjestima ili ljekarnama

MED PET TIBETANACA - 5 SJEMENKI UMEDU
300g = 40kn
Poliflorni funkcionalni med. Sadrži sjemenke grožđa, crnog kima, sjeme piskavice, jezgru lješnjaka, cjelovito zrno zobi s klicom i posijama, te cvjetni med.
Preporuka je uzimati dvije do tri čajne žličice dnevno, najdulje dva tjedna; dobro je iza žličice meda popiti čašu vode.

Oko 50 g ovoga meda može biti vaš prirodni brzi obrok na poslu, putovanju, izletu...

Za sve pitanja u vezi djelovanja preparata i načinu uzimanja molimo da se javite na kontakte navedene na kraju brošure ili se posavjetujte s dobro educiranim osobljem na našim maloprodajnim mjestima ili ljekarnama

MICHAEL -MOĆ OZDRAVLJENJA U MEDU
300g = 40kn
Med u znaku najmoćnijeg zaštitnika
Poliflorni funkcionalni med sa sjemenkama nara i cjelovitim zrnom zobi, s klicom i posijama, te cvjetnim medom.
Preporuka je uzimati dvije do tri čajne žličice dnevno, dobro je iza žličice meda popiti čašu vode.

Žlica-dvije ovog ukusnog meda u trenu će vam obnoviti snagu.

ČETIRI LOPOVA - ČUDESNI„PLIJEN“ IZ RIZNICE PRIRODE
300g = 40kn
Čudesni plijen iz riznice prirode
Poliflorni funkcionalni med kojemu su dodane sjemenke crnog kima, kao i 4 blagotvorne biljke iz našeg podneblja: herba kadulje, herba matičnjaka, herba majčine dušice, herba ružmarina i cvjetni med.
Ova četiri lopova su likovi iz poznate legende, nije im bilo lako,preživjeli su sve i svašta, ipak, kada su god bili u prilici uzeli bi pokoju od gore navedenih biljaka i uspješno se spasili. U to vrijeme životni vijek, pogotovo lopova, bio je kratak ali naši su lopovi doživjeli duboku starost. Naš med Četiri lopova je preparat zbog kojega ćete sigurno i Vi početi vjerovati u legende.

Preporuka je uzimati dvije do tri žličice dnevno, najdulje dva tjedna; dobro je iza žličice meda popiti čašu vode.
HEPTA SANA MED - JETRA GA VOLI BEZUVJETNO, ALI S RAZLOGOM
300gr = 50kn
Volimo ga s razlogom
Poliflorni funkcionalni med kojemu su dodane oljuštene sjemenke sikavice, sjeme piskavice, kurkuma i cvjetni med. To je funkcionalni med s biljem koje su u med ugradile same pčele.
U tzv. besprašnom razdoblju pčele su hranjene pripravcima sikavice, stolisnika, maslačka, koprive i cikorije (sjemenke sikavice, piskavice i kurkuma dodaju se nakon vrcanja meda), pa su aktivni sastojci ovih biljaka na prirodan, organski način postali i sastavni dio meda.
Ukoliko Vam svakodnevna, jednolična prehrana „ide na jetra“, začinite je medom, kurkumom i piskavicom.

Preporuka je uzimati dvije čajne žličice dnevno, dobro je iza žličice meda popiti čašu vode.

2012. godine napokon smo dobili dozvole za sijanje konoplje (canabis sativa ) te smo posijali čak 50
hektara na našoj farmi, a urod je unatoč suši bio zadovoljavajući.
Novost je da cijedimo i ulje sikavice, a spremamo se i za cijeđenje sjemenki nara s našeg primorja.
Proizvodnju meda i pripravaka na bazi meda imamo u području Kopačkog rita gdje postoji i dovoljno
čiste pčelinje paše. Na osnovu svih tih resursa radimo slijećedeće proizvode:
– hladno cijeđeno ulja sjemenki crnog kima (nigella sativa)
– hladno cijeđeno ulje sjemenki konoplje (cannabis sativa)
– hladno cijeđeno ulje sjemenki grožđa (vitis vinifera)
– hladno cijeđeno ulje podlanka (tzv. „bolji lan“) camelina sativa
– hladno cijeđeno ulje jezgre marelice, a tu su još i ulja nara i šipka.

Podaci o oglašivaču

Županija
Osječko-baranjska