Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Malina / Aroma Queen / SADNICE
  • Malina / Aroma Queen / SADNICE

Malina / Aroma Queen / SADNICE

Cijena
1,99 €
Šifra oglasa: 20877385

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Osijek, Retfala

Opis oglasa

( Sadnice šaljemo folirane, bez zemlje ).
Sadnja je poželjna od jeseni do početka vegetacije / proljeće.

Nova sorta izvrsnog okusa. Velike, svijetlo crvene i slatke bobice imaju vrlo nježnu i osebujnu aromu koja podsjeća na šumske maline.
Plodovi su vrlo pogodni za zamrzavanje.
Također za džemove, žele i sokove.
Visina: Od 160 do 180 cm, jake i uspravne stabljike.
Plod: Od početka kolovoza do smrzavanja.
Dva puta u sezoni obilno daje plod.
Otpornost: Nije zabilježena osjetljivost na štetnike ili bolesti, uzgoj je jednostavan, bez potrebe za kemijskom zaštitom.



Malina preferira propusna tla, bogata organskom tvari. U slučaju da je tlo glineno potrebno je pomiješati ga s tresetom i grubim pijeskom.
Malina se može saditi od umjerenih do kontinentalnih klima ( razmak od 60 cm unutar reda dok međuredni razmak treba biti oko 2,50 m ). Ukoliko se želi uzgajati u posudama, preporučaju se one od 10 l, koristeći lake tresete.
Pri sadnji potrebno je dodati odstajali stajski gnoj ili kompost te mineralno gnojivo s više fosfora, a za razvoj i rast biljke dušično gnojivo te kalijevo gnojivo pred samu berbu. Svake druge godine preporuča se u jesen međuredno dodati stajnjak.

Maline su voće koje tradicionalno zori ljeti, no zahvaljujući novim tehnologijama i sortama mogu se uzgajati tijekom cijele godine. Malina je vrlo zahvalno voće za uzgoj, odnosno nakon što biva posađena ne zahtjeva previše brige. Redovito održavanje malina u svakom slučaju je poželjno, pošto voćka ima tendenciju širiti se te može preuzeti cijeli vrt ako se ostavi bez kontrole. Za razliku od većine voćnih plodova, nakon što bivaju ubrane, maline dodatno ne dozrijevaju. Ne sadrže masnoće, zasićene masti, natrij i kolesterol. Lišće biljke maline popularno je za spravljanje čajeva (što medicinskih, što klasičnih). Maline sadrže visoke doze fitonutrijenata kao što su elagična kiselina i antocijanini te visoke doze antioksidanata i dijetetskih vlakana. Pomažu u snižavanju krvnog tlaka. Imaju mali broj kalorija, bogate su vlaknima, vitaminom C, kalijem i folatima. Maline mogu biti crvene, ljubičaste, crne ili čak zlatne boje. Postoji čak preko 200 vrsta maline.


Dostava je putem Hrvatske pošte.
Plaćanje je po preuzimanju ili predračunu.

Preferiramo da svoju narudžbu napravite putem naše internet stranice WWW.PLANTHOUSE.HR gdje možete vidjeti sve potrebne informacije o načinu plaćanja, uzgoju, dostavi, i imati svoju narudžbu potvrđenu u pisanom obliku.

Kontakt mail: info@planthouse.hr
Internet stranica : www.planthouse.hr


Kliknite na "POSJETITE OVU NJUŠKALO TRGOVINU" da biste vidjeli sve oglase.
Oglas objavljen
18.02.2020. u 15:48
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
6938 puta