Komorač -lat. Foeniculum vulgare – sjeme

  • Cijena: 8kn
  • Približno: 1
  • Šifra oglasa: 9953942
  • Objavljen:
  • Do isteka je još:
  • Oglas prikazan: puta
Komorač je aromatična začinska biljka koja pripada porodici štitarki, jer su žuti cvjetovi skupljeni u štitaste cvatove. U svakom plodu ima stotinjak sjemenki bogatih eteričnim uljima. Sjemenke su male, aromatične, plosnate i ovalne, sa žutim žlijebom, a koriste se kao začin. To je dvogodišnja biljka - prvoj godini izrastu listovi, a u drugoj godini i do 2 metra visoka stabljika s listovima i cvjetovima. Ljekovita je čitava biljka koja se može brati cijelog ljeta, a njen korijen iskopan sredinom proljeća i plodovi dozrijevaju na jesen. Postoji i vrsta komorača zadebljalog korijena koji se koristi za jelo – ovo nije ta vrsta, nego vrsta koju uzgajamo za sjemenke za začin.

Nudim 1 paketić s minimalno 50 sjemenki iz vlastitog vrta. višak vlastitog sjemenja.

Molim kontakt putem e-maila - xeenaa13@gmail.com. Ako nemate e-mail, na mobitel zvati poslije 16 sati. Sjeme šaljem poštom, poštarinu plaća kupac. Cijena poštarine je za običnu pošiljku 5 kn, za preporučenu 12 kn, paket 20 kn nadalje - ovisi o težini. Podatke za uplatu šaljem preko maila, sjeme šaljem odmah nakon što je uplata proknjižena - a na zahtjev šaljem i pouzećem. Šaljem i link s uputama za uzgoj na zahtjev.

Svo sjeme u mojoj ponudi je domaće sjeme skupljeno ručno u mom vrtu s odabranih biljaka u kojem se sve uzgaja po prirodnim tehnikama biovrtlarstva bez upotrebe ikakvih kemijskih sredstava, a najviše radi očuvanja biološke raznolikosti. Stoga čuvajte sjeme i vodite brigu da i sami dalje održavate ove vrste, nemam uvijek iste viškove i ne uspije uvijek sve svake godine.
Ukoliko naručite više predmeta iz moje ponude - sve stavljam pod jednu poštarinu. Svaki kupac dobiva i poklon sjeme po mom izboru. Za narudžbu iznad 50 kn svaki kupac sam bira 1 paketić cvijeća ili začinskog/ljekovitog bilja na poklon, a za narudžbu iznad 100 kn svaki kupac sam bira ukupno 2 paketića cvijeća ili začinskog/ljekovitog bilja na poklon.

Pogledajte i moje ostale oglase (svi oglasi oglašivača)

Elipso