Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Hibiscus vrtni dupli / Variegata / SADNICE
  • Hibiscus vrtni dupli / Variegata / SADNICE
  • Hibiscus vrtni dupli / Variegata / SADNICE
  • Hibiscus vrtni dupli / Variegata / SADNICE

Hibiscus vrtni dupli / Variegata / SADNICE

Cijena
6,64 €
Šifra oglasa: 22389093

Osnovne informacije

Lokacija
Osječko-baranjska, Osijek, Retfala

Opis oglasa

Sadnice su u tegli p13 visine 20 - 30 cm.


Vrtni hibiskus je dugocvatući listopadni grm ili manje stablo koje naraste oko 2 metra u visinu i oko 1 metar u širinu. Listovi su sjajni, tamno zelene boje, veličine do 10 cm, trokraki, nazubljenih rubova i naizmjenično raspoređeni na stabljikama. Hibiskus prolista dosta kasno, tek od polovice svibnja, ali zato cvate kroz gotovo cijelo ljeto, od lipnja do kraja kolovoza. Cvjetovi su jestivi, raznih dimenzija, u prosjeku oko 6 centimetara, te mogu biti jednostruki ili dvostruki. Pojedinačni cvjetovi su kratkotrajni, traju samo jedan dan. Međutim na novoizraslim izbojima stvaraju se brojni pupovi koji osiguravaju bujnu cvatnju kroz ljetne mjesece.

Vrtni hibiskus je vrlo snažan i izdržljiv grm koji će rasti u raznim tipovima tla, no preferira duboka, plodna i dobro drenirana tla, te posve osunčana mjesta. Dobro podnosi i gradska zagađenja, ali će manjak kalija u zemlji rezultirati slabijom cvatnjom. Ovisno o kvaliteti tla bit će potrebna prihrana, najbolje u proljeće, ukoliko želimo bogatiju cvatnju. Također u proljeće prije listanja bit će potrebno orezivanje kako bi se potaknula bujnija cvatnja.

Vrtni hibiskus je otporan i na dosta niske temperature, pa će bez problema prezimiti i u našim najhladnijim krajevima. Hibiskus bolje napreduje ukoliko mu je korijen u sjeni, a krošnja na suncu, pa se slobodno ispod njega mogu saditi pokrivači tla ili manje trajnice. U vrtovima koristi se u cvjetnim gredicama, kao samostalni grm, manje stablo ili kao živica pošto dobro podnosi rez. Omiljen je među vrtlarima zbog jednostavnog i nezahtjevnog održavanja, te velikih ukrasnih cvjetova koji cvatu tjednima u vrućim ljetnim mjesecima.



-- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- -- --
Molimo da svoju narudžbu napravite putem naše internet stranice WWW.PLANTHOUSE.HR gdje možete vidjeti sve potrebne informacije o načinu plaćanja, uzgoju, dostavi, i imati svoju narudžbu potvrđenu u pisanom obliku.

Kontakt mail: info@planthouse.hr
Internet stranica : WWW.PLANTHOUSE.HR


Kliknite na "POSJETITE OVU NJUŠKALO TRGOVINU" da biste vidjeli sve oglase.
Oglas objavljen
17.08.2020. u 17:20
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
4023 puta