Ovaj oglas je prodan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Zeleni švert
  • Zeleni švert

Zeleni švert

Cijena
0,66 €
Šifra oglasa: 11134107

Osnovne informacije

Lokacija
Grad Zagreb

Opis oglasa

Spada u živorotke, a oblikom tjela slican je molliju samo je izduženiji. Švert je vrlo živahna riba voli guste biljne akvarije s puno prostora za plivanje.
Mužjak s repom može doseći i do 10 cm pa ih nije preporučljivo držati u akvarijima manjim od 50 l. Podnose temperature od 24C do 28C ,a najugodnije im je na 25 stupnjeva, te Ph 7-7.5. Životni vijek ribice šverta je 2-3 godine. Mužjaci često gnjave Ženku pa je stoga potrebno imati 2-3 žženke na jednog mužjaka. Možemo ih nači u raznim bojama a najčešća je naranđasta s crnim uzorcima boja po tijelu, ili crnim repom.
Zanimljivo je da uzgojem je dobiven varijitet šverta gdje mužjak ima dva "mača" na oba dva kraja repne peraje. Takve ribe nisu u mogucnosti dalje se razmnožavati.

Kao i sve živorotke, ženke su „trudne“ otprilike 32-35 dana i mogu okotiti 50-60 mladih, ovisno o veličini ženke.Trudnu ženku čemo prepoznati po velikom trbuhu ili tamnoj mrlji na kraju trbuha iako kod crno-crvenih ženki se mrlja ne vidi, tako da je orijentacija po velicini trbuha najsigurnije mjerilo.
ženka za vrijeme kocenja sposobna je jesti svoje mlade potomke ,pa ih je potrebno izdvojiti iz glavnog akvarija (iako bi uz dovoljno zaklona preživio dio mladi).
Mlade možemo hraniti obicnom hranom ,no za brži razvoj dobro bi ih bilo hraniti artemijom (posebna hrana za mlade ribice). Poznato je da švertovi mogu promijeniti spol, međutim starije ženke koje promjene spol nisu ženke nego mužjaci. Oni su se zbog straha od jacih riba sakrili pod ženska obilježja.

Za kontakt može poziv na 0921079607, može i SMS, Mail...
AKO SE NE JAVIM NA POZIV POŠALJITE MI SMS ILI MAIL ODGOVORIT ČU U NAJKRAČEM ROKU. HVALA!!!

deniskoprivnjak@yahoo.com

***RIBICE NE ŠALJEM POŠTOM NI AUTOBUSOM***

POGLEDAJTE I MOJE OSTALE OGLASE !!!
Oglas objavljen
21.02.2016. u 11:58
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
3457 puta