RUANSKE PATKE

  • Cijena: 25kn
  • Približno: 3
  • Šifra oglasa: 7696832
  • Objavljen:
  • Do isteka je još:
  • Oglas prikazan: puta
Prodajem jednodnevne pačiće ruanskih pataka, cijena 25 kn/kom .0921457192.

RUANSKA PATKA

Porijeklo: Francuska
Uzgojni cilj: teška patka mirnog temperamenta, pogodna za tov, doseže vrlo dobru mesnatost i izvrstan okus mesa, s nosivošću oko 50 jaja s zelenkastom ili bijelom ljuskom.
Ukupni dojam: divlje obojena patka velikog tjelesnog obujma, sa snažnim tijelom oblika pravokutnika, na negovoj donjoj strani proteže se izrazita kulja; izrazite razlike u boji u oba spola.
Obilježja pasmine:
Glava: vitka, duguljasta, s neznatnim usponom čela i slabo izraženim licem.
Oči: tanmosmeđe
Kljun: dug, širok, na kraju malo raširen, s ravnom gornjom crtom, kod patke donekle krači nego kod patka; boja kod patka maslinastozelena s crnim noktom, kod patke smeđežuta s crnim nokltom.
Vrat: srednje dug, ne previše jak, pomalo zavijen.
Tijelo: snažno, dugo, široko, značajno duboko, vodoravno nošeno, dobre masnatosti, sizraženom kuljom koja se proteže glatko od prsa po cijelom donjem dijelu tijela, crta leđa jeskoro paralelna s crtom trbuha.
Leđa: duga, široka, dobro zaobljena, u zadnjem dijelu polako padaju prema repu.
Prsa: široka, puna, dobro posvođena.
Krila: duga, prilegla.
Trbuh: prostran, dubok, dograđen kuljom.
Rep: zatvoren, vodoravno nošen.
Bataci: jaki, s bogatim perjem.
Noge: srednje duge, ali s obzirom na duboko tijelo izgledaju kraće, jake, kod patka narančastocrvene, kod patke narančaste s tamnim noktima, stav širok.
Perje: meko, ali prileglo, s bogatim paperjem.
Obojenost:divlja: PATAK: glava i vrat do bijele, uske, na zadnjoj strani ne zatvorene vratne linije, plavozelena s izraženim kovanim sjajem, donji dio vrata i prsa su crvenosmeđi do čokoladnosmeđi - ta boja je oštro odjeljena od srebrnosive boje bokova, trbuha, bataka i zadnjeg dijela tijela sve do repa; na navedenim dijelovima je u osnovnoj boji fino-sitno, tamno biserje; boja leđa je tamna, smjerom prema repu postepeno prelazi u tamnu sjajnu zelenu; isto tako kovrče su tamnozelene s kovanim sjajem, pokrov krila je srebrnosivi, u donjem dijelu prelazi u smeđe; na štitovima krila stvara složeno lakatno letno perje ogledalo oblika kosog četverokuta, koje je plavozeleno, kovano sjajno, u prednjem i zadnjem dijelu unutra crno a izvana bijelo obrubljeno; ručno letno i kormiralno perje je smeđe, jednako obojeno po cijeloj plohi sve do krajeva.
PATKA: obojenost cijelog tijela srednje smeđe, po cijelom tijelu što ujednačejnije nijanse, vrat većinom nešto svjetliji; pokrovno perje na većini tijela s iznimkom glave i gornjeg dijela vrata ima u plohi tamni, skoro crni višestrukipotkovasti crtež;ručno letno perje, kormiralno perje i ogledala su obojena povremeno kao kod patka.
Težina: patak: 3,5 kg patka: 3,0 kg
Prsten: 18