Postojnska jama + smještaj+Super paket ulaznica

  • Cijena: 359 kn
  • Približno: 47
  • Šifra oglasa: 5453851
  • Objavljen:
  • Do isteka je još: do prodaje
  • Oglas prikazan: puta
Cijene paketa po osobi: listopad – svibanj srpanj– rujan 359 kn 419 kn Doplata za dodatni dan 229 kn 289 kn djeca do uključeno 5. godine, koja spavaju sa roditeljima 8,00 kn/dan djeca od 6. do 15. godina 10% popusta na navedene cijene paketa (važi i za doplatu za dodatni dan) doplata za jednokrevetnu sobu 115 kn/dan doplata za kućnog ljubimca 80,00 kn/dan Doplata ručak 80,00 kn/dan Doplata večera 80,00 kn/dan turistička taksa-odrasli/djeca do 17. godine 1,01 €/ 0,50 € 1,01 €/ 0,50 € Cijene vrijede po osobi.
Postojnska jama je spoj od 20 kilometara zakopanih rovova, galerija i dvorana, u koju su iskusni vodiči u više od 185 godina otpratili više od 31 milijun posjetitelja. To je najveća jama klasičnog krša i ujedno najbolje posjećena turistička jama u Europi. Najzanimljivije rovove je 1818. godine otkrio Luka Čeč i ovdašnji ljudi već su sljedeću godinu jamu priredili za turistička razgledavanja. 1872. godine u njoj su položene železničke tračnice, a 1884. godine električno osvjetljenje.
Postojnska jama jedina je jama na svijetu u koju vas na razgledavanje vodi jamski vlak, pa se tako u vožnji rovovima i dvoranama možete diviti opsežnosti i veličini podzemnog svijeta gdje je geološka prošlost zapisana na svojstven način. Razgledu posjetitelja Postojnske jame nudi se nepregledno bogatstvo mineralnih siga najrazličitijih oblika, boja i generacija, kalcitne sige te druge umjetnine koje je priroda izoblikovala kroz tisućljeća, a kojima su se već u prošlim stoljećima divili kraljevi, carevi, predsjednici država i druge važne ličnosti. Već od sredine 17. stoljeća Postojnska jama zanima i prirodoslovne znastvenike i istraživače, zato je poznata i kao koljevka speleobiologije, znanosti o životu u podzemlju.

Postojnska jama je otvorena cijelu godinu, posjet traje sat i pol.
Stalna temperatura u jami je oko 10 °C.

Pored razgledavanja Postojnske jame možete se priključiti organiziranom turističkom razgledavanju drugih jama postojnskog jamskog sustava: Pivke jame, Crne jame, Planinske jame, Otočke jame i Jame ispod Predjamske tvrđave.
Turistička agencija Best Travel

Pošalji upit

Trenutno niste prijavljeni stoga Vas molimo da odgovorite na pitanje: