DZ09 PAMETNI SAT povezan na Vaš mobitel SMART WATCH, SIM, kamera

  • Cijena: 145kn
  • Približno: 19
  • Šifra oglasa: 22135795
  • Objavljen:
  • Do isteka je još: do prodaje
  • Oglas prikazan: puta
Podaci o oglasu
Stanje: novo

Opširnije:

Pametni sat koji prima SIM karticu i može se koristiti bez mobitela. Ima kameru i utor za microSD memorijsku karticu do 32gb.

Pametni sat DZ09 koji je na neki način kopija Samsungovog Galaxy Geara. Sat ujedno podržava i funkcije mobitela, ali o tome ćemo kasnije u tekstu. U malenoj kutiji koja se ne ističe ničime posebno, nalazi se sat sa ekranom od 1.56inča rezloucije 240x240piksela, koji je solidne kvalitete,bolje nego neki android uređaji sa lošim rezolucijama ekrana ukoliko gledam na kutove vidljivosti. S lijeve strane nalazi se utor za standardni punjač kao i za svaki android. S desne strane nema ničega. Dolje se nalazi home tipka, a gore mikrofon i 0.3mpx kamera. Sa stražnje strane nalazimo maleni zvučnik, a ispod poklopca utor za microSD memorijsku karticu do 32GB, te utor za microSIM karticu. Remen sata je gumeni.

PAKIRANJE: - Sat - Baterija (360mAh) - USB kabel - Folija za ekran - Kratke upute na kineskom

MEMORIJA: Memorija sata nije vidljiva ali s obzirom da se može uslikati nekoliko slika ili jedan kratak video,vjerujem da ima oko 0.5MB. Podržava memorijske kartice do 32GB,ja sam isprobao 8GB i radila je. Neznam što će uopće ikome memorijska kartica u satu jer jednostavno nema smisla.

POVEZIVANJE i INTERNET: Sat radi na GSM frekvencijama 850/900/1800/1900MHz,tako da za internet koristi sporu GPRS mrežu,no bitno da nešto ima, noviji napredniji satovi već podržavaju i 3G mreže. Ima web preglednik koji se može pokrenuti samo kad je u satu SIM kartica.Povezivanje na internet nisam probao jer nemam unešene postavke za internet a i iskreno presmiješno mi je uopće i pomisliti otvarati stranice na ovako malom ekranu. Sat podržava bluetooth 3.0

KAMERA: Kamera je rezolucije 640x480piksela,znači VGA kamera i bolja je od 1.3mpx kamere na MeanIT F28 modelu iz prošlog testa. Kamera neće poslužiti za naslikavanje i slikanje fotografija, već je naravno tu iz fore,za ukras ili za špijunažu i slikanje/snimanje da vas nitko ne primjeti, ali ponavljam nije baš toliko loša,i u rangu je standardnih VGA kamera. Kamera podržava efekte,nocni nacin,balans bijele i ostale sitnice.Moguce je snimati i video zapis u avi formatu,ali nemam podataka o max rezoluciji snimanja.

POVEZIVANJE sa MOBITELOM: Sat je moguće bluetoothom povezati i sinkronizirati sa androidom i to sam i isprobao. Kod pozivanja mi se znao ugasiti uređaj ili prekinuti veza u početku, ali inaće sada kasnije sve radi. Kad je povezan sa mobitelom onda na satu možete puštati pjesme sa mobitela i gledati slike i videa. Na satu se nalazi nekoliko aplikacija koje se mogu koristiti samo kad je SIM kartica u njemu ili kad je povezan sa mobitelom,no pošto su to neke kineske nepoznate aplikacije niti znam cemu služe,nisam ih ni koristio. Ukoliko se izgubi veza sa mobitelom sat će vam to dati do znanja zvukom i vibracijom.

POZIVI i PORUKE: Pozivanje preko sata ukoliko koristite SIM karticu je vrlo jednostavno. Tipkovnica je mala, ali brojeve nije problem utipkati ili odabrati iz imenika. Pisanje poruka vec zahtjeva dovoljno živaca jer je tipkovnica užasno mala, i mislim da ćete u tom slučaju sat koristiti više za čitanje dolaznih poruka nego za slanje istih, osim evetualno za brze poruke od par riječi. Ikona za pozivanje i imenik, nalaze se odmah na početnom ekranu. Prilikom uspostavljanja poziva, poziv se prebacuje na vanjski zvučnik i vi pričate u mikrofon koji se nalazi gore pored kamere. Kvaliteta zvuka kod poziva je solidna, i vi normalno čujete sugovornika i on vas,nema problema kakvih sam imao sa MeanIt mobitelom iz prošlog testa. ZVUK: Kao što sam već rekao,kvaliteta zvuka kod razgovora nije loša,i dosta je solidna. Kod slušanja muzike, alarma, podsjetnika i slično, zvučnik je dosta tih,i nije nešto kvalitetan i jasan. Zvučnik prilikom primanja poziva je puno glasniji i zna biti jako iritantan,da je takav i kod slušanja muzike nebi bilo loše. I prilikom paljenja sata ukoliko su uključeni zvukovi dobrodošlice, dobiti će se dosta jak zvuk, tako da je to malo neobično ali šta je tu je.

PUNJENJE i BATERIJA: Za punjenje se može koristiti miniUSB kabel od bilo kojeg androida. Nije mi jasno zašto nije dobiven i normalan adapter za punjenje,no uzmete ga od svog android uređaja i punjenje bi trebalo trajati oko pola sata. Baterija je veličine 360mAh i u prosjeku ako ga koristite u kombinaciji sa SIM karticom uz slanje poruka i pozive, trebala bi izdržati jedan dan, a ako ga koristite samo za gledanje koliko ima sati, onda će trajati i trajati ni sam neznam koliko. Još jedna neobična situacija je ta što sam jednom napunio batreiju i sat koristio jednu večer te ga držao ga ugašenim par dana, a kod idućeg paljenja baterija je bila napola ispražnjena, pa se onda kasnije misteriozno donekle napunila. Imam osjecaj da indikator baterije baš i ne prikazuje kako spada jer mi se zna dešavati da se kao isprazni za koju crticu i onda nakon nekog vremena prikazuje da i nije toliko prazna.

PROCESOR i SUSTAV: Prema informaciji sat ima procesor naziva Mediatek 6260A i to jačine 533Mhz.Takve procesore imali su sada već stariji android uređaji tipa Vip Racer 2. Sat koristi sustav sličan androidu ali to nije on, slične su mu samo ikone izbornika te notifikacijski centar povlačenjem prsta prema dolje, gdje se nalazi nekoliko brzih opcija kao što su Bluetooth,profili,svjetlina te obavijesti o pozivima,porukama i ostalo.

PRIKAZ SATA i EKRANA: Sat podržava tri vrste analognog sata, dok se na zaslonu nalazi digitalni sat. Na ekran se ne mogu postaviti vlastite pozadine već neke od podržanih tema. Odabiranjem opcije Tools na ekranu nalazimo nekoliko widgeta kao što su Alarm,FM radio,Music..koje možete sami prilagoditi koje želite da vam se prikažu. Moguče je odabrati razne efekte koji se prikazuju kod listanja izbornika.

OSTALE SITNICE KOJE SAT PODRŽAVA: - Pedometar - Sleep monitor - Alarm - Kalendar - Kalulator - File menager - Sound recorder - Preglednik slika i videa - Audio recorder - FM radio
JEZIK: Engleski i kineski, Hrvatski ne podržava PREDNOSTI: - 2G mreža (Mogučnost poziva,slanja poruka,GPRS internetske veze) - VGA kamera

NEDOSTACI: - Tih vanjski zvučnik kod slušanja muzike,naspram obavijesti o pozivu. - Nema Hrvatski jezik - Neke ugrađene kineske aplikacije za koje neznam čemu služe COOL FAKTOR: - Dizajn sličan Samsung Galaxy Gearu

KONKURENCIJA: Čini mi se baš i nema konkurencije jer većina ovakvih pametnih satova podržava iste ili slične mogučnosti ili nema utor za SIM karticu. No ako bi mu baš tražio konkurenciju onda bi to bio MeanIt Smartwatch M1, sličnih specifikacija ali skuplje cijene od 449kn koliko košta na MeanIt webshopu.

ZAKLJUČAK: Ako želite pametni sat zbog povezivanja sa mobitelom ili nekih korisnih opcija kao što su kalkulator,kalendar,pozivi...onda je ovaj sat povoljan i dobar odabir, jer se na ebayu može pronaći za nešto manje od 200kn. Bilo da ga koristili zbog gledanja koliko je sati ili za ostale mogučnosti, fora je što to nije samo običan sat već nešto puno više a doista je povoljan. Naravno da ima i puno naprednijih satova od ovoga, ali takvima je i cijena veća.Pametni satovi još nisu ni dosegli popularnost pametnih mobitela tako da vremena za napredak ima.. Ali ako želite pravu marku pametnog sata, onda je logičan izbor u imenima Galaxy Gear,Apple Watch,LG R Watch,Alcatel,Sony Smartwatch...

------------------------------------------------------
Plaćanje pouzećem 145 kn besplatna dostava
-------------------------------------------------------

Kontaktirajte me od 8-18 sati pon-sub.
Mob. 095 327 5553
Email. lumato4u@gmail.com

Main Features:
SIM card / Bluetooth phone call (Bluetooth v3.0) / answer
You can dial or answer a phone call from your wrist watch
Messaging
Effortlessly send / receive messages to have a good interaction with your friends
Phonebook / call log / message / music sync
Easily realize information Synchronization with your universal smart phone, more convenient to users
Music playing
Enjoy splendid music anywhere and anytime
0.08MP camera
You can freely take phone by using the camera of the watch or remote control your universal smart phone
380mAh Battery
Can meet your needs, ensures more durable use
1.54 inch TFT HD LCD touch screen, 240 x 240 pixels
Best suitable screen size with high definition picture displaying gives you great experience
Sleep monitoring
Carefully monitor your sleep quality
Pedometer
Record the steps you take and count the distance to make you fully control your sports
Sedentary reminder
Develop scientific habits and effectively resist sub-health
Anti-lost / finding phone
When the Bluetooth is disconnected or the phone is out of the Bluetooth distance, the watch will alert
Remote control phone camera
Effortless realize remote control and record every wonderful moment with any angle
Other functions
Sound recorder / alarm / calender
Stainless steel watch case
Stainless steel case with great durability and wonderful tactile sensation and glossiness
Super soft rubber band
Adopts high quality rubber material which is super soft and comfortable to wear
Pin buckle design
Classic stainless steel pin buckle, convenient to wear and take off
Compatibility: Compatible with Android smart phones
Charging time: 2H
Standby time: 1 - 2 days
Watchband length: 28.5cm
Not support OTG
Note: 1.This phone will only work with GSM networks: GSM850/900/1800/1900MHz
2. If there is no power left for DZ09 when you receive it, pls charge for 30 minutes firstly. It may has no battery indicator whithin this 30 minutes charging process. After charging for 30 minutes, the battery indicator will show on the watch display.