Ovaj oglas je neaktivan.

Pronjuškaj slične oglase.

  • Sigma DP1

Sigma DP1

Cijena
212,36 €
Šifra oglasa: 10697504

Osnovne informacije

Lokacija
Splitsko-dalmatinska, Split, Manuš
Megapikseli
48
Stanje
rabljeno

Opis oglasa

Prodajem Sigmu DP1 sa slike kompet : aparat ,punjač, HOYA polarizirajući filter, adapter ,sjenilo i 8GB memorijska kartica.
U nastavku umjesto opisa Recenzija povodom izlaska na tržište.
" Odmah da razjasnimo, ne ovo nije digitalac kakav možete nabaviti u pevecima, hagespotovima i sličnim destinacijama, ovo je nešto kao Bentley među autima. Sigma DP! - najbolja kvaliteta slike u kompaktnom digitalcu na planeti, rezervirano samo za profiće.
Prvi digitalni fotoaparat kompaktnong formata koji je baziran na APS-C tzv. “Foveon X3″ tehnologiji slikovnog senzora koji ovdje dolazi u “punoj veličini”. Ukratko, standardni slikovni senzori koriste uglavnom tzv. mozaični koncept gdje je površina senzora prekrivena plavim senzorom, do kojeg je smješten zeleni, a do kojeg je smješten crveni senzor. Svjetlost pada na ta tri senzora, svaki pojedinačno registrira svoju vrijednost te tako obrađuju sliku. Stupanj pogreške je najvidljiviji upravo u rubnim područjima i na mjestima gdje se miješaju i dodiruju boje.S druge strane Foveon tehnologija koristi višeslojne senzore, te se ustvari sva tri nalaze jedan ispod drugog te je tako i vrijednost svjetlosti koja pada na čip pravilno i obrađena, a rezultat je besprijekorna dubina i vjerodostojnost boja.
Mala kompaktna Sigma ima 14 megapixelni senzor, i fiksni objektiv (ne, nema nikakvog zuma) na 16.6mm ( ekvivalent 28 mm klasičnog objektiva) maksimalnog otvora F4.0, te kompletnu mogućnost ručnog upravljanja svim parametrima.
Na poleđini aparata dočekat će vas veliki 2.5″ TFT LCD monitor sa 100 postotnim prikazom slike. Također dokaz profi namjeni jest i mogućnost spremanja slikovnog zapisa u RAW formatu."
KARAKTERISTIKE

Senzor:Foveon X3 (CMOS)
Razlučivost:14.06 megapixela
Zaslon:6.4cm / 2.5″ LCD poleđinski zaslon (230.000 pix.)
Objektiv:fiksni 16.6 mm F4 (ekvivalnet 28mm klasicnog objektiva)
Ekspozicija: od 1/4000 sek do 15 sek. (i beskonačno)
Dimenzije:113.3 mm(Š) x 59.5mm(V) x 50.3mm(D)
Težina:240g / bez baterije

Karta

Objekti u blizini
Oglas objavljen
08.12.2020. u 16:16
Do isteka još
oglas istekao
Oglas prikazan
1962 puta